Türklerin akın akın gittiği adada salgın paniği! Virüs yüzlerce kişiye bulaştı
Türkiye'den yüz binlerce vatandaşın tatil için gittiği Rodos Adası'nda, salgın paniği yaşanıyor. Yunanistan'ın gözde turizm merkezlerinden olan adada , temmuzdan bu yana yüzlerce vaka görüldü.
Türklerin akın akın gittiği ve Yunanistan'ın sevilen turizm merkezlerinden olan Rodos Adası'nda salgın bir hastalık baş gösterdi.
Yunanistan Devlet Televizyonu ERT'nin haberinde temmuz ayından bu yana adada, gastroenterit olarak bilinen bulaşıcı sindirim sistemi hastalığı vakalarında ciddi artış yaşandığı aktarıldı.
YÜZLERCE VAKA GÖRÜLDÜ
Ağustos ayında günde yaklaşık 40 gastroenterit vakasının hastaneye başvurduğu belirtildi. Ancak haberde eylül ayına gelindiğinde bu sayının günlük 30'a kadar gerilediği yer aldı.

Vaka sayılarında yaklaşık yüzde 20 düşüş görüldüğü, yapılan incelemelerde vakaların su veya kanalizasyon kaynaklı olmadığının belirlendiği ifade edildi.
BULAŞICI BİR VİRÜSTEN KAYNAKLANIYOR
Haberde ayrıca vakaların oldukça bulaşıcı bir virüsten kaynaklandığının değerlendirildiği ve virüsün kirli yüzeyler, gıdalar ve yakın temas yoluyla bulaşabildiği aktarıldı.