BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,03
ALTIN 2.452,25
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin ilk sinema müzesi

Yüz yıllık geçmişe sahip olan sinemamızın ilk ve tek müzesi sanatseverlerin ziyaretine açık. TURVAK Müzesi'nde sinemaya ilişkin ne varsa film şeridi gibi yansıtılıyor.

Abone ol

Yüz yıllık bir geçmişe sahip Tük Sineması'na ilişkin başlangıçtan günümüze kadar belge, afiş, fotoğraf ve teknolojik altyapının sergilendiği Türkiye'nin sinema konusunda 'ilk' ve 'tek' müzesi olduğunu biliyor muydunuz?

Türk Sineması'nın kilometre taşı isimlerinden Türker İnanoğlu'nun yarım asrı aşkın deneyimlerinden gelecek kuşaklara aktırılmak için açılan TÜRVAK Sinema Televizyon Müzesi 23 Şubat 2001 tarihinde bu yana sinemaseverlerin ziyaret akınına sahne oluyor.

HAFTANIN ALTI GÜNÜ AÇIK

Haftanın altı günü açık olan TÜRVAK Sinema ve Televizyon Müzesi, yaklaşık 3 bin materyalin sergilendiği iki kata yayılış olarak hizmet veriyor. Duvarlarda ve hareketli standlarda yer alan Türk sinemasına ait toplam 800 sinema afişinin sergilendiği sinemada geçmiş dönemlere ait araç ve gereçler gözler önüne seriliyor.

ZİYARETLER ÜCRETSİZ

Pazar günleri haricinde her gün ücretsiz olarak ziyarete açık bir kültür merkezi olan TÜRVAK Müzesi, müzeyi destekleyen sinema ağırlıklı kütüphanesi, okuma ve moitörler aracılığı ile v ido gösterimine açık görüntü birimi, geniş sanatsal etkinliklere olanak tanıyan sürekli sergi galerisi, binanın zemininde yer alan 5 adet çağdaş sinema salonu ile sinemaya gönül verenlerin aradıklarını rahatlıkla bulabilecekleri bir mekan.

Adres: Ekinciler Cadde No.4 Kavacık-Beykoz/İSTANBUL
Tel: 0216/425 19 00 (10 hat)
Faks: 0216/425 19 07
www.turvak.com  
mail: press@turvak.com