BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den BM'ye Karabağ tepkisi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın topraklarını işgal altında tuttuğunu söyleyerek BM ve Avrupa Konseyi'ne tepki gösterdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmayla ilgili Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi'ne tepki gösterdi. Ermenistan'a uluslararası kararlar bulunmasına rağmen kimsenin tepki göstermediğini ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Çavuşoğlu, Antalya havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, ABD temasları sırasında ikili görüşmeleri ve üniversitelerde konferanslarının olduğunu anlattı.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN CEPHE HATTINDAKİ ÇATIŞMA

Bir gazetecinin, Azerbaycan- Ermenistan cephe hattındaki çatışmalarla

Minsk üçlüsü ne işe yarıyor? Bugün Rusya ve ABD, Fransa ile bu sorunu çözmek istesin bir hafta içinde bu sorun çözülür.

ilgili sorusu üzerine Çavuşoğlu, Karabağ ve Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının barışçıl yöntemlerle ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde sorunun çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Azerbaycan'ın rayon denilen 7 bölgesini Ermenistan halen işgal altında tuttuğunu belirten Çavuşoğlu, uluslararası kararlara rağmen BM ve Avrupa Konseyi'nin yaşananlara ses çıkarmadığını söyledi. Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Biz hiçbir zaman çatışmadan yana değiliz, barışçıl yöntemlerle çözülsün istiyoruz. Elbette her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Ne zaman, hangi konuda bize ihtiyaç duyarsa biz Azerbaycan'ın yanındayız. Osmanlı yıkılırken bile 'Ben yıkılıyorum ama hiç olmazsa kardeşimiz yaşasın diye Kafkas İslam Ordusunu Azerbaycan'a göndermiştir. En zor günlerimizde bile biz kardeş Azerbaycan'ın yanında olduk."

FENALAŞAN KADIN KAMERAMANA YARDIM ETTİ

Bu arada, açıklama sırasında programı takip eden AA kameramanı fenalaşarak bayıldı. Çavuşoğlu, konuşmasını keserek baygınlık geçiren kameramana müdahale etti.

Çavuşoğlu, bilinci açılana kadar kameramanın başında kaldı ve konuşmaya çalıştı. Bu sürede kendine gelen kadın kameramana, sağlık ekipleri müdahale etti.