BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Türkiye vatandaşı olan Suriyeliler ilk kez oy kullandı

Mersin'de Türkiye vatandaşı olma hak kazanan Suriyeliler de oy kullandı. Merkez Akdeniz ve Mezitli ilçesindeki Suriyeliler bağlı bulundukları mahallerde sandık başına gitti.

Abone ol

Mersin'de Türkiye vatandaşı olma hak kazanan Suriyeliler de oy kullandı. Merkez Akdeniz ve Mezitli ilçesindeki Suriyeliler bağlı bulundukları mahallerde sandık başına gitti.

Gazipaşa Mahallesinde oyunu kullanmaya gelen Suriyelilerden öğretmen Halil Mustafa, Suriye'nin Lazkiye kenti nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtti ve 1.5 yıl önce eşi ve 3 çocuğuyla Türkiye vatandaşı olmayı hak kazandığını anlattı.

Seçimlerde hizmeti iyi yapan ve Suriyelileri dışlamayan adaya oy verdiklerini söyleyen Mustafa, Türkiye'de oy kullandıkları için heyecanlı olduklarını söyledi.

Bakan Soylu: 318 bin 500 Suriyeli geri döndü

Oyunu kullanan bir diğer Suriyeli Feride Mahmud ise eşi ve iki kızıyla oy kullandığını belirtti: "5 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye savaş nedeniyle gelmiştik.

Türkiye vatandaşlığını geçen sene aldık. Mühendisim. Vatandaşlık başvurusunu yapmıştım ve geçen sene vatandaş olmaya hak kazandım. Türkiye'de ilk kez yerel seçimlerde oyumuzu kullanıyoruz. Mersin'e kim iyi hizmet edecekse o kazansın diyoruz. Türkiye vatandaşı olarak oy kullandığımız için sevinçliyiz. Güzel bir duygu."

Türk vatandaşlığına geçen 79.820 Suriyeli'den yaşları 18’in üzerinde olan 5399’unun oy kullanma hakkı bulunuyor.

Mersin'de de vatandaşlık alan ve yaşı 18'in üzerinde olan 3000 Suriyeli'nin oy kullanma hakkı var.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul Üsküdar'da oyunu kullanan Erdoğan'a coşkulu karşılama
Foto Galeri İstanbul Üsküdar'da oyunu kullanan Erdoğan'a coşkulu karşılama Galeriye Gözat