BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71

Türkiye obezitede ilk 10'a girdi!

Türkiye obezitede ilk 10'a girdi!

Dünya şişmanlıyor. Bugün bir kişinin obez olma ihtimâli, 1975 ile kıyaslandığında üç kat daha fazla.

Türkiye obezitede ilk 10'a girdi!

Dünya şişmanlıyor. Bugün bir kişinin obez olma ihtimâli, 1975 ile kıyaslandığında üç kat daha fazla. Mevcut artış sürerse 2025'te dünya genelinde her 5 kişiden 1'i obez olacak. Uzmanlar hastalığın sebebini modernleşen dünyada fiziksel aktivitenin azalmasına bağlıyor. Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'de her üç kişiden biri obez. Bu durumda dünyada 10 ülke ancak var. Biz de o 10 ülke içine girdik. Kötü 10'dayız" dedi.

Türkiye obezitede ilk 10'a girdi!

Obezite konusunda Türkiye'nin dünyadaki yerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Akdağ, şu görüşlerini aktardı: "Maalesef durumumuz çok kötü. Türkiye'de her üç kişiden biri obez. Ben niye zayıflamaya çalışıyorum? Ben de son bir-iki yıldır obez sınıfına girdim. Vücut kitle endeksim 30'un az bir şey üzerine çıkmıştı. Şimdi 80 kiloya geri döndüğüm zaman obez olmaktan çıkıyorum ama yine aşırı kilolu oluyorum. Oysa bana birçok kişi de 'Yok siz de çok şişman değilsiniz' diyor. Dolayısıyla bunun zor bir iş olduğunu bilelim."

Türkiye obezitede ilk 10'a girdi!

Bu durumda dünyada 10 ülke ancak var. Biz de o 10 ülke içine girdik. Kötü 10'dayız. Bir taraftan hareketsiz bir toplumuz. Obeziteyle mücadele zor ancak bu konudan vazgeçemeyiz. Türkiye'nin sağlıkla ilgili geleceğini konuşacaksak, en önemli üç husus var; Hareketsizlik Şişmanlık Sigara

Türkiye obezitede ilk 10'a girdi!

Son 40 yılda dünyadaki obezlerin sayısı 105 milyondan 641 milyona çıktı.