BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.396,26
GÜNCEL

Tunceli'de düşen S-70, TSK'nın en çok kullandığı helikopter

Tunceli'de düşen helikopter, Sikorsky S-70 Blackhawk çıktı. Helikopter TSK'nın ve emniyetin en çok kullandığı helikopterler arasında yer alıyor. S-70'ler gece-gündüz her türlü hava şartlarında görev yapabiliyor.

TUNCELi'de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter  helikopter düştü. Gelen son dakika haberine göre düşen helikopter hakim ve polisleri taşıyordu.

Helikopterin içinde 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personelin bulunduğu bildirildi. Diyarbakır ve Erzurum'dan 20 kişilik AFAD ekibi Tunceli'ye gönderildi. Helikopterin düştüğü Ocak'ın Çambulak mevkiinde yoğun sis ve yağmurun olduğu belirtiliyor. Helikopterin kötü hava şartları sebebiyle düştüğü tahmin ediliyor. Helikopter saat 11.40'da Pülümer'den havalandığı sonrasında irtibatın kesildiği söyleniyor.

Helikopterdekiler kimdi?
Tunceli Valiliği helikopterde toplam 12 kişi olduğunu açıkladı. Skorky tipi helikopterin içindeki hakimin ilçe seçim kurulunda görevli olduğu öğrenildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden düşen helikoptere ilişkin açıklamanın detayında şu ifadeler yer aldı: "Helikopterin hava şartlarından düştüğü değerlendiriliyor. 11.40'ta Pülümür'den havalanan helikopterle kalkıştan 10 dakika donra irtibat kesildi." 

Sitene Ekle