BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,78

Tüm Türkiye’de aranıyordu Aydın'da yakalandı

Tüm Türkiye’de aranıyordu Aydın'da yakalandı

AYDIN Kuşadası'nda polisin, turizm sezonu boyunca Kuşadası’nın giriş ve çıkışlarındaki uygulama noktaları ile şehir merkezi ana arterlerinde gerçekleştirdiği denetimler devam ediyor. Son olarak yapılan denetimlerde tüm Türkiye’de 21 ayrı suçtan 49 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan bir zanlı yakalandı.

Tüm Türkiye’de aranıyordu Aydın'da yakalandı

AYDIN Kuşadası Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Davutlar girişindeki uygulama noktasında yaptıkları denetimler sırasında içinde 5 kişi bulunan bir otomobil 'dur' ihtarına uymayarak, kaçmaya başladı. Polis ekipleri kısa bir kovalamacanın ardından aracı durdurmayı başardı. Araçta arama yapılacağı sırada arka koltukta oturan bir kişi kaçmaya çalışırken, kısa sürede yakalandı.

Tüm Türkiye’de aranıyordu Aydın'da yakalandı

Yapılan sorgulamada Araçtaki T.G., E.H. ve D.D. isimli şahısların arama kaydının bulunmadığı, E.İ. isimli kişinin ise 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ve kullanmak' olmak üzere üç (3) ayrı suçtan arandığı belirledi.

Tüm Türkiye’de aranıyordu Aydın'da yakalandı

Yapılan bir diğer sorgulamada ise araçtan kaçmaya çalışırken yakalanan Ö.Z. isimli şahsın yapılan kaba üst aramasında sol arka cebinde bulunan sigara paketinin arka naylon kısmında beyaz sigara jelatinine sarılı bir fişek kristal olarak tabir edilen metamfetamin uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, söz konusu kişinin 'hükümlü veya tutuklunun kaçması' suçundan (2) ayrı, 'mala zarar verme' suçundan (6) ayrı, 'kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık' suçundan beş (5) ayrı, 'adet gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık' suçundan, 'haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık' suçundan (2) ayrı, 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığı ihlal' suçundan, 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan, 'hakaret' suçundan, 'silahlı yağma' suçundan (2) ayrı olmak üzere toplamda 21 ayrı suçtan arandığı ve hakkında 49 yıl 8 ay 5 gün kesinleşmiş cezası olduğu tespit edildi.

Tüm Türkiye’de aranıyordu Aydın'da yakalandı

Araçta yapılan aramada ise Ö.Z. isimli şahsın kazarken attığı sigara şeffaf kabı içerisinde 19 adet alüminyum folyaya sarılı kristal olarak tabir edilen metamfetamin uyuşturucu madde, ayrıca araç arka koltuk üzerinde bir adet adet alüminyum folyaya sarılı içerisinde kristal olarak tabir edilen metamfetamin uyuşturucu madde olmak üzere toplam 21 fişek ele geçirildi. Polis tarafından yakalanan 5 kişi gözaltına alınarak, işlemler için Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.