BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.386,41

TSK'nın yeni savaş makineleri hazır

TSK'nın yeni savaş makineleri hazır

Son dönemde yapılan atılımlarla yeni Milli silahlarıyla ordusunu güçlendirmeye devam eden Türkiye, TSK envanterine iki savaş makinesi daha eklemek üzere.

TSK'nın yeni savaş makineleri hazır

Türk savunma sanayi son yıllarda yaptığı atakla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı. Milli tank, milli uçak ve milli uydu projeleri devletin büyük kararlılığı ile devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından bu yıl TSK envanterine katılacak yeni savaş makinelerini duyurdu. Tamamen milli tank çıkarma gemimiz TCG Bayraktar ve İnsansız Hava Aracı Anka-S bu yıl TSK'ya teslim edilecek.

TSK'nın yeni savaş makineleri hazır

TCG BAYRAKTAR'IN ÖZELLİKLERİ -Geminin boyu 140 metre. -Gemi 20 tank kapasiteli. -1200 ton yük taşıyabiliyor. -Çok maksatlı 15 ton elikopter indirme kapasitesine sahip pistede sahip. -Yapımına 2013'te başlanan ve yüzde 70,68 yerli sanayi desteğiyle üretilen gemi, kendi alanında bir ilki teşkil ediyor. Üst binası balistik korumalı olan gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip.

TSK'nın yeni savaş makineleri hazır

-Boyu 139, eni 19,60 metre olan ve deplasmanı 7 bin 254 ton olarak dizayn edilen geminin, 2 metreden sığ sulara kapak atma imkanı bulunuyor.Haberler.com'da yer alan habere göre Gemi, bin 200 ton yük veya çeşitli tank, zırhlı araç ve diğer araç taşımanın yanında 566 yatak kapasiteli. -Bayraktar, ikmal yapmadan 30 gün denizde kalabiliyor ve 5 bin deniz milinden fazla yol alabiliyor. -486 personelin görev yapabileceği gemide, 12 Subay, 51 Astsubay, 66 er ve 17 ortak hareket grup subayı ile 350 Amfibi personeli görev yapacak. -Gemide, beklenen sürat değerlerini ve manevra kabiliyetini sağlayabilmek üzere her biri 4 adet dizel makine, 2 adet ridakşınger, 2 adet şaft sistemi, 2 adet değişken açılı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi kullanılıyor.

TSK'nın yeni savaş makineleri hazır

ANKA-S 18 SAAT GÖREV YAPABİLECEK 23 bin fit irtifada 18 saat görev yapabilecek olan ANKA-S İHA sistemi halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak, uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü milli tasarım EO/IR kamera özelliklerini içerecek.