BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,53
ALTIN 2.381,08
HABER /  DÜNYA

Trump'tan Putin'e : Rusya ile IŞİD'e gününü gösteririz!

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile Rusya lideri Putin telefon görüşmesi yapacak. Bu görüşme öncesi Trump sıcak mesajlar verdi ve 'Rusya ile IŞİD'e gününü gösteririz' dedi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın bir telefon görüşmesi gerçekleştireceği duyuruldu. Bu telefon görüşmesi ile Trump'ın göreve başlaması ardından iki lider arasında ilk temas gerçekleşecek.

Görüşme öncesinde Trump'tan Rusya'ya sıcak mesajlar gelmeye başladı. Fox News’e mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında konuştu. 

Putin’le ilgili olarak “(Seçimleri) kazandıktan sonra beni aradı. Henüz konuşmadık ama anladığım kadarıyla yakın zamanda konuşacağız” diyen Trump, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin iyi olmasının her iki ülke için yararlı olacağını belirtti.

RUSYA İLE IŞİD'E GÜNÜNÜ GÖSTERİRİZ
Trump, “Putin’i tanımıyorum ama Rusya ile geçinebilirsek bu harika olur, Rusya için de bizim için de iyi olur. Birlikte çıkıp IŞİD’e gününü gösteririz, çünkü IŞİD gerçekten bir hastalık” ifadelerini kullandı.