BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.400,85
GÜNCEL

Trump: Tarihte hiçbir politikacıya böyle kötü davranılmadı

ABD'de mezuniyet törenine katılan Trump medyayı eleştirdi. Ardından yerine oturuken İç Güvenlik Bakanı Kelly'nin yaptığı espri güldürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı FBI Başkanı James Comey ile Oval Ofis'te yaptığı bir toplantının tutanaklarının basına yansıması sonrası "azledilme" tartışmalarının odağında.

Söz konusu tutanaklara göre, Trump, Comey'den, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in "Rusya iddialarını" içeren dosyasını kapatmasını istedi.

Medyaya yansıyan bu gelişme sonrası kendi partisi Cumhuriyetçiler içinden Rusya iddiaları ile ilgili bağımsız bir komisyon kurulmasını talep edenler oldu. Bazı Cumhuriyetçi siyasetçiler "azledilme" ifadesini dahi kullandı.

Başkan Trump ise Çarşamba günü Connecticut'ta ABD Sahil Güvenlik Akademisi'nde yaptığı konuşmada, medyayı eleştirerek, "Tarihte hiçbir politikacıya bana davranıldığı gibi kötü davranılmadı" ifadesini kullandı.

Trump açıklamalarına, "sakın ama sakın inandıklarınızdan vazgeçmeyin. Negatif konuşanların hayallerinize engel olmalarına izin vermeyin" cümleleriyle devam etti.

'Görevden azledilme' konusu konuşuluyor

2008 Başkanlık seçimlerinde yarışan Cumhuriyetçi Başkan adayı John McCain, Trump'ın içine olduğu durumu "Watergate skandalı kadar büyük" olarak tanımladı. Watergate Skandalı olarak tarihe geçen olaylar zinciri, 1972 yılında başlamış, basının siyasi casusluk, sabotaj ve rüşvet ağını ortaya çıkarmasının ardından, dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'ın 1974'te istifa etmesiyle sonuçlanmıştı.

Sitene Ekle
Etiketler