BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

TRT neden boy hedefi oldu?

"Avrupa Futbol Şampiyonası'nda adam seçememe başarısızlığı TRT'yi yine boy hedefi yaptı" bu iddiayı ortaya atan Akşam yazarı Burhan Ayeri'nin TRT'ye bir önerisi var.

Abone ol

Şenol Demiröz'ün Genel Müdürlük makamına oturuşuyla bir hayli umutlanan Akşam Gazetesi yazarı Burhan Ayeri, biranda umutsuzluğa kapıldı. İşte Ayeri'yi umutsuzluğa iten nedenler

Hep TRT

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda adam seçememe başarısızlığı TRT'yi yine boy hedefi yaptı. Çapsızlığı ispatlanmış kişilere görev verip onları onore edeceklerini sanan birtakım 'Koltuk yöneticileri' işin canına okudular. Oysa, ellerinde Yalçın Çetin gibi, Kerem Öncel gibi kaliteli isimler var. Bunları neden sonra kullanmaya başladılar. Şenol Demiröz'ün Genel Müdürlük makamına oturuşuyla umutlanmıştık, galiba hayal kırıklığına uğramak üzereyiz.

'Bir Sevdadır Şarkılar' TRT-2'de canlı yayınlanıyor. Süresi kısa da olsa TSM tutkunları için bir soluk. Haftalardır -Arada evlilik izni hariç- 'Yasemin Pamukçu Özel Show'u izliyoruz. Dünyanın hangi ekranında, hele müzik yayınında, program sunucusu bu kadar fazla gösterilir. Önde Melda Kuyucu söylüyor, arkada Yasemin. Tüm solistlerden fazla bu hanımefendi ekrana bindiriliyor. Ayrıca, bu kızın TSM bilgisinin yeterli olmadığını, kendisi bile biliyor. 'Nerede Mehpare Çelik'in sunduğu programlar' deyip, iç çekiyoruz. Pamukçu medya ayırımı da yapıyor. Bir tek programda dört kez aynı gazeteyi övebiliyor. Öbür taraftan Rauf Tamer, Mehmet Barlas gibi Türk Sanat Müziği Sevdalılarını görmezden geliyor. Son sözlerimiz yönetmen Bilal Gökçınar'a. Lütfen, sunucunun yerini değiştirin. Kameramanlara neyi zumlamaları gerektiğini öğretin!

TRT-4'le devam edelim. Yıllardır aynı kasetler döndürüle döndürüle tüm açık öğretim programlarına devam edilmekte. Kötü kayıtlar iyice uçtu. Her şey flu. Sesler cızır cızır. Açık Öğretim Lisesi'nde bir Fransızca dersi izledik, suluboya ile boyanmış gibi. AÖF'teki dersleri veren hocaların çoğu Hakkın rahmetine kavuştu. Bazılarının kemikleri bile kalmadı. Pekçok ülkenin para birimi, hatta haritaları değişti, farkında olan yok. Şimdi birileri çıkıp 'Bunlar TRT'nin görevi değil. Biz sadece aracıyız' demeye kalkmasın. İlgili, bilgili ve de yetkili kim varsa, onlara sesleniyoruz...

Yazı: Burhan Ayeri
Kaynak: