BIST 9.531
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.489,10
SPOR

Trabzonspor fırtınası 2. yarı esti

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor konuk ettiği Atiker Konyaspor'u 3-0 yendi. 25 puana yükselen bordo-mavililer, 33 hafta sonra ilk kez art arda 3 maçtan galibiyetle ayrıldı. Goller; Rodallega (penaltı), Ekuba ve Onazi'den geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor sahasında Atiker Konyaspor'u son 15 dakikada bulduğu gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısına etkili başlayan ekip ev sahibi Trabzonspor olurken, bordo mavililer sol bek Pereira ve Abdülkadir'le gol fırsatları yakaladı ancak kaleci Serkan Kırıntılı geçit vermedi. Konuk ekip Atiker Konyaspor ise forveti Adis Jahovic'in iki kez defansın arkasına sarkmasıyla kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldı ancak Jahovic'in son vuruşları iyi olmadı topu auta gönderdi. Trabzonspor'un en etkili geldiği dakika olan 45'te Sosa'nın pasıyla topla buluşan Hugo Rodallega şutunu gönderdi ancak top az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan Trabzonspor topla daha fazla oynayan baskı yapan taraf olurken, konuk ekip Atiker Konyaspor kaptığı toplarla hızlı çıkarak gol aradı. Trabzonspor, 76. dakikada Abdülkadir'in ceza sahasında yerde kalmasıyla kazandığı penaltı atışında Hugo Rodallega'nın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golden 1 dakika sonra oyuna 69. dakikada dahil olan Ekuban'ın 77. dakikada attığı golle bordo mavililer farkı 2'ye çıkardı. Ekuban iki hafta üst üste oyuna sonradan dahil olarak gol atmayı başardı. Trabzonspor, 89. dakikada Onazi'nin attığı golle farkı 3'e çıkardı ve karşılaşmada iyice rahatladı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Trabzonspor zorlu karşılaşmayı 3-0 kazandı. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 25'e yükseltirken, Atiker Konyaspor 21 puanda kaldı.

TRABZONSPOR: 3 - 0 :ATİKER KONYASPOR

STAT: Medical ParkHAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

TRABZONSPOR: Uğurcan - Pereira, Hüseyin, Toure, Novak - Onazi, Sosa - Abdülkadir Ömür (Dk.84 Amiri), Yusuf (Dk.69 Ekuban), Nwakaeme (Dk.87 Hosseini) - Rodallega

ATİKER KONYASPOR: Serkan - Skubic, Ali Turan, Uğur, Ferhat (Dk.82 Fofana) - Jevtovic, Jonsson (Dk.82 Yatabare) - Ömer Ali, Hadziahmetovic, Traore (Dk.70 Milosevic) - Jahovic

GOLLER: Dk.76 Rodallega (Pen), Dk.77 Ekuban, Dk.89 Onazi (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Yusuf, Rodallega (Trabzonspor), Uğur, Jevtovic, Ömer Ali (Atiker Konyaspor)

Sitene Ekle