BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Torba Yasa'ya onlar da girmek istiyor!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa'ya herkes dahil olmak istiyor. İşte o isimlere bir de meclisin kendi görevlilileri eklendi.

Abone ol

Özel kalem müdürleri, Meclis'te görüşülen Torba Yasası kapsamında, kendi özlük haklarıyla da ilgili düzenleme yapılmasını istediler.

Özel Kalem Müdürleri Derneği'nin girişimiyle hazırlanan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören taslak metin, bakanlara da sunuldu. Özel Kalem Müdürleri Derneği Başkan Yardımcısı Yılmaz Adıgüzel, 'Hatası affedilmeyen bir görevdeyiz ama emeğimizin karşılığını tam alamıyoruz' dedi.

ÖZLÜK HAKLARIMIZ DÜZELTİLSİN

Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, özel kalem müdürlerinin özlük haklarının iyileştirilmesini ve 'makam tazminatı' adı altında ek ödeme verilmesini öngören taslak metin şöyle:

'Başbakanlık ve bakanlık özel kalem müdürlerinin ek göstergeleninin bakanlıklardaki diğer unvanlarla karşılaştırıldığında çok düşük olması nedeniyle Başbakanlık Özel Kalem Müdürü'nün, halen 4 bin 800 olan ek göstergesinin 6 bin 400, makam tazminatının da 16 bin olarak düzenlenmesi; devlet bakanlığı ve diğer bakanlık özel kalem müdürlerinin de 3 bin olan ek göstergesinin 5 bin 300 ek gösterge olarak değiştirilmesi, ayrıca 16 bin üzerinden makam tazminatının verilmesi ile birlikte durumun düzeltilerek Başbakanlık ve bakanlıklarda görev yapan özel kalem müdürlerinin emeklilikteki mağduriyetleri giderilmiş olacaktır.' Özel kalem müdürlerinin bakanlara ilettiği notta, özlük haklarının düzelmesinin, özel kalem müdürlerinin sayıca az olması nedeniyle, devlete büyük bir getirmeyeceği de aktarıldı.

HAKLARIN İYİLEŞMESİ KALİTEYİ DE ARTIRACAK

Özel Kalem Müdürleri Derneği Başkan Yardımcısı Yılmaz Adıgüzel, talepleri konusunda şunları söyledi:

'Özlük haklarımızı istiyoruz. Özel kalem müdürleri, gecesi gündüzü, haftasonu olmayan, tüm sırlarıyla beraber mezara kadar giden insanlardır. Çalıştığı başbakanın, bakanların gözü kulağı ayağı olmasına rağmen ne yazık ki özlük hakları bakımından layık olduğu yerde değiller. Aldıkları maaşla verdikleri emek birbiriyle örtüşmüyor. Bizler, sorumluluğu yüksek, hataları asla affedilmeyen kişileriz. Bu nedenle, özlük haklarının yükseltilmesi kaliteyi daha da arttıracaktır. Makam tazminatımız olmadığı için de genelde bu tazminatın olduğu makamlara geçiş yapıyorlar.'