BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  DÜNYA

Toplu tecavüz turizmi bitirdi

Hindistan'da bir otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra yaşamını yitiren kadının öyküsü turistleri korkuttu.

Abone ol

Hindistan 'da son dönemde yaşanan cinsel saldırılar nedeniyle özellikle yabancı kadın turist sayısında büyük bir düşüş yaşandı.

Merkezi başkent Yeni Delhi'de bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin yaptığı araştırmada, yaşanan saldırıların ardından son 3 ay içinde, geçen yılın aynı dönemine göre Hindistan'a giriş yapan yabancı turist sayısının yüzde 25, yabancı kadın turist sayısının ise yüzde 35 oranında düştüğü belirtildi.

Araştırmaya katılan bin 200 tur operatörü, "yabancı kadın yolcuların güvenlik konusundaki çekincelerinin ülkeye bakış açılarını değiştirdiği" görüşünü savundu.

Tur operatörlerinin yaklaşık yüzde 72'si, İngiliz, ABD, Kanada ve Avustralyalı kadınların çoğunun tatil rezervasyonlarını iptal ettirdiğini açıkladı.

Araştırmada, turistlerin Hindistan yerine Malezya, Tayland, Endonezya ve Vietnam gibi diğer Asya ülkelerine gitmeyi tercih ettiği kaydedildi.

Hindistan Turizm Bakanlığı, 2012'de 6,6 milyon yabancı turistin ülkelerini ziyaret ettiğini ve 17,74 milyar dolar döviz bıraktıklarını belirtti.

Yeni Delhi'de geçen aralık ayında bir otobüste 23 yaşındaki üniversite öğrencisine düzenlenen toplu tecavüz hem ülkede hem de Hindistan dışında tepkilere neden olmuştu.

Hindistan'da aralık ayından sonra da dünya gündeminde kendisine yer bulan iki cinsel saldırı olayı daha gerçekleşti.