BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Topladığı paraları bankada biriktirmiş

Eskişehir’de zabıta ekipleri tarafından yakalanan bir dilencinin duygu sömürüsü yaparak topladığı paraları, kendine ait bir banka hesabında ...

Abone ol

Eskişehir’de zabıta ekipleri tarafından yakalanan bir dilencinin duygu sömürüsü yaparak topladığı paraları, kendine ait bir banka hesabında biriktirdiği öne sürüldü.
Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından son olarak 43 mahalle genelini kapsayan dilenci operasyonunda, yakalanan bir kadın dilencinin üzerinde topladığı paraları bankaya yatırdığını gösteren dekontlar bulundu. Yapılan araştırmada dilenerek elde ettiği 8 bin liraya yakın parayı bankada biriktirdiği tespit edilen dilenci hakkında yasal işlem uygulandı.

OPERASYONLARI CEP TELEFONU İLE BİRBİRLERİNE BİLDİRDİKLERİ İDDİASI
Konuyla alakalı belediyeden yapılan açıklamada, halkın duygularını sömürerek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyonların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. Çoğu zaman uygulama yapıldığını öğrenen dilencilerin birbirlerini cep telefonlarıyla arayarak uyardığı iddia edilen açıklamada, denetimlerde gerçekten mağdur olan, hiç bir geliri olmadığı için zorunluluktan dolayı dilenenlerin tespit edildiği ve sorunlarına çözüm bulunmaya çalışıldığı bildirildi.
(İHA)