BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Tofaş yerli araba mı yapıyor?

Başbakan'ın aradığı babayiğit onlar mı olacak? Tofaş temmuz ayında iki arabanın tanıtımını yapmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Tofaş, fikri mülkiyet hakları tamamen kendilerine ait iki yeni otomobili temmuzda tanıtacağını açıkladı. Biri B sınıfı sedan olacak otomobillerin hangi markaya ait olacağının açıklanmaması, ‘yerli oto’ beklentisi yarattı.

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, fikri mülkiyet hakları kendilerine ait olan iki yeni otomobilin geliştirilmesinin tamamlanmak üzere olduğunu ve temmuz ayına kadar kamuoyunun beğenisine sunulacağını açıkladı.

BABAYİĞİT ONLAR MI?

Başaran 2015 yılında piyasaya sunulması planlanan otomobillerin henüz hangi markaya ait olacağının ise belirlenmediğini belirtti. Biri B sınıfı sedan, diğeri ise yine aynı platform üzerine ancak hangi sınıfta olacağı açıklanmayan otomobillerin tamamen Tofaş Ar-Ge’si tarafından geliştirildiğini anlatan Başaran, yeni modellerle, Bursa’nın kapasitesinin yılda 400 bin adeti bulacağını kaydetti. Başaran, otomobillerin hangi marka altında üretileceğini açıklamazken, modellerin yerli marka altında üretilip üretilmeyeceği sorularını da cevapsız bıraktı.

HEM İÇERİYE HEM DIŞARIYA

İki modelin de hem iç pazar hem de yurtdışı pazarlar için planlandığını söyleyen Başaran, projelerin nihai onay süreçlerinin yakın bir zamanda tamamlanmasının beklendiğini kaydetti. Fikri ve sınai mülkiyet hakkı tamamen Tofaş’a ait olan projelerin yatırım maliyeti, üretim adetleri ve pazardaki konumu gibi detayların temmuzda belli olacağını ifade eden Başaran, “Tofaş’ın binek otomobilde Linea ile gerek iç ve gerekse dış pazarda etkin bir oyuncu olarak yoluna devam etmesini istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda iki binek otomobilin tasarım ve modelleme çalışmalarına başladık. İki modelin üretimiyle binek otoda iddiamızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.