BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL

Tıp öğrencisi azaltılsın teklifi

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Füsun Sayek, Türkiye’de hekim açığı olmadığını, ancak dengesiz bir dağılımın bulunduğunu belirtti.

Abone ol

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Füsun Sayek, Türkiye’de hekim açığı olmadığını, ancak dengesiz bir dağılımın bulunduğunu belirterek, her yıl tıp fakültelerine 4 bin 500 öğrenci alındığını, bu sayının çok fazla olduğunu ve acilen 2 bin 500’e düşürülmesi gerektiğini savundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın son dönemde yeni tıp fakülteleri açılacağına dair açıklamalarına da değinen TTB Başkanı, yıllarca altyapısı yeterli olmayan tıp fakültelerinin açılmaması için çaba harcadıklarını söyledi. Sayek, “Bir dönem, leblebici dükkanı açmak, tıp fakültesi açmaktan daha zordu. Tıp fakültesi açmak için yalnızca bir bina, birkaç öğretim üyesi yeterli değil. O öğrencilerin yetişeceği akademik ortamın da oluşması gerek. Bütün bunlar eğitimin kalitesini etkiliyor” dedi.

Füsun Sayek, tıp fakültelerine giriş puanlarındaki eşitsizliğe de dikkat çekerek, “Vakıf üniversiteleri kamu üniversitelerinden çok daha düşük puanla öğrenci alıyor. Vakıf üniversitelerinin paralı olduğu düşünülürse, baştan adaletsiz bir durum doğuyor ve nitelik konusunda da kafalarda soru işaretleri doğuyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.sagliginsesi.com