Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında suç duyurusu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mehmetcan Kandemir
Mehmetcan Kandemir
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında suç duyurusu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fon alıp krizden önce sattı" iddiasını dile getiren gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Saymaz ve Ağırel'in katıldıkları bir televizyon programında, Bakan Bolat'a yönelik sarf ettikleri iddialara yer verildi.

Saymaz ve Ağırel'in, "kurgusal ve asılsız bilgileri manipülatif bir şekilde iç içe geçirip alenen yayarak, kamuoyu nezdinde Bakan Bolat'ın bahse konu hukuka aykırı fiili bizzat işlediği yönünde kasıtlı bir algı ve intiba oluşturmaya çalıştığı" belirtilen dilekçede, televizyon yayınının ardından sosyal medya mecralarında kamuoyunun yanıltılmasına sebebiyet verilmeye devam edildiği vurgulandı.

Saymaz ve Ağırel'in planlı ve gerçeğe aykırı eylemlerinin "kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma", "hakaret", "iftira" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarını oluşturduğu ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Yapılan paylaşımlar ile bakanlığımızın toplum nezdindeki saygınlığının azaltılması amaçlanmıştır. Ayrıca yapılan bu saldırılar, sayın bakanımızın şahsında esasen devlet tüzel kişiliğini hedef almış açıklamalardır. Devlet ve kurumlarını yıpratmaya yönelik olan ve devlet aleyhine yapılan bu tür saldırıların cezalandırılması anayasal düzen ve demokratik hukuk devletinin korunması için bir gerekliliktir. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında suç duyurusu - Resim: 0

Bakanlığımız milli yararı gerçekleştirmenin en üst makamlarından olmakla birlikte devlet tüzel kişiliğinin de temsil makamıdır. Dolayısıyla hem bakanlığımızın hem de devletin manevi şahsiyetini alenen tahkir eden kişilerin cezalandırılmasının devlet yararına olduğu şüphesizdir."

BAKAN BOLAT HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fon soruşturmaları kapsamında 7 yatırım kuruluşuyla ilgili olarak yetkili merciler tarafından yürütülen inceleme ve soruşturmalar üzerinden adının gündeme getirilmeye çalışılmasının, tümüyle bir kara propaganda, sosyal ve siyasal linç avcılığının yeni bir versiyonu olduğunu belirtmişti.

Bolat, "Ticaret Bakanlığı görevine başladığım tarihten itibaren şahsıma ve birinci derece aile yakınlarıma ait mal varlığına ilişkin tüm beyanlarımız, ilgili mevzuatın öngördüğü usul ve süreler içerisinde yetkili devlet kurumlarına düzenli olarak sunulmuştur, sunulmaya devam edilmektedir. Bugüne kadar hiçbir mal varlığımızı, gelir kaynağımızı veya tasarrufumuzu gizleme ihtiyacı duymadık. Mal beyanımız zaten devletin elindedir." demişti.