BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  GÜNCEL

Terör mağdurlarına tazminat

Devlet terör mağdurlarının yaralarını sarmaya çalışıyor. Hain saldırıda ölen kişilerin yakınlarına yardım edilecek.

Abone ol İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören’de meydana gelen saldırıyla ilgili Meclis’e bilgi verdi...

Beton çöp bidonuna 21.45 sıralarında vatandaşlar akşam dinlenmesi için çıktıklarını belirten Atalay, "Araç trafiğine kapalı insanların olduğu bir cadde. Birinci patlamada fazla hasar olmuyor. Birinci patlamadan 10-12 dakika sonra beton bir çöp bidonunda benzer bir patlama oluyor. 10 erkek 7 kadın hayatını kaybetti. Vefat edenlerden biri hamileydi. Önce çocuk vefat etti. Anne de kurtarılamadı." dedi.

Güvenlik güçlerinin gecikmediğini savunan Atalay, "İkinci patlama öncesi ambulanslar olay yerine ulaştı. Ancak ulaşılması zor olduğu da ortadadır. İstanbul ve Ankara’dan ekipler delil olabilecek her şeyle ilgilendi. Sabah caddeyi tekrar trafiğe açmak için yüzlerce kişi çalışma yaptı. Değerlendirme ve analizler sürüyor." ifadelerini kullandı.

TNT olduğu kesin

Olayda kullanılan cep telefonunun parçalarının bulunduğunu açıklayan Atalay, "Kullanılan patlayıcının TNT olduğu kesinleşti. Miktarı ile ilgili detaylar da var. Ama ben şu aşamada fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Elde edilen bilgiler ve tecrübeler ile elimizdeki verilerle olayı aydınlatacağımızı tahmin ediyoruz. Bu gerçekleştiği gün en çok ben ve emniyet güçleri sevinecek. Bize güvenin bunu aydınlatmak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

SALDIRIDA ÖLENLERİN YAKINLARINA TAZMİNAT

Başbakanlık Fonu’ndan İstanbul Valiliği’ne ödenek çıkarıldı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin birinci dereceden yakınlarına 20’şer bin YTL ödeme yapılacak. 32 konut ve 13 araç ciddi hasar gördü. Bu zararlar da tamamen ödenecek. Yaralıların tedavileri özel hastaneler de dahil tüm masraflar ödenecek.