BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
DÜNYA

Tek gözlü doğan bebek görenleri şok etti!

Endonezya'da Java adasındaki Hamileliğinde civaya maruz kalan kadının doğurduğu tek gözlü bebek görenleri şok etti. Doğduktan 5 saat sonra hayatını kaybeden bebek sosyal medyada en çok izlenen videolar arasına girdi.

Endonezya'da Java adasında yaşayan Atana Ariyanto ve eşi Suriyanti, beşinci çocuğunu, Sakit Umum Daerah Hastanesinde, bir perşembe günü dünyaya geldi. Doğduğunda 2.27 kg ağırlığında olan tek gözlü bebek görenleri şoke etti. Doktorlar, bir tıbbi ekibinin her 15 dakikada bir durumunu izlediği, yoğun bakıma alınan bebeğinin doğduktan 5 saat sonra hayatını kaybettiğini söylediler.

Burnununda olmadığını söyleyen Dr. Syarifuddin Nasution “Kız bebek anormallik durumunda doğdu. Oksijen hortumunu ağızdan aldık çünkü burnumuz yok" açıklamsını yaptı.

Endonezya'da bir hastanede dünyaya gelen kız bebek Yunan mitolojisindeki tek gözlü tanrılara benzetiliyor. Bu sebeple bu sağlık durumuna "siklop" deniyor.

Yaşama şansı olmayan bebeğin başka sağlık sorunları olduğu da belirtildi. Anne karnındayken ciddi civaya maruz kaldığı için yaşanan bu sağlık sorunu en nadir görülen doğum sorunlarından biridir. Burnu olmayan tek gözlü bebeğin, göz çukurlarının anne karnında normal şekilde gelişmemesi bu hastalığa yol açıyor. Bu şekilde doğan bebeklerde genellikle kalp deformasyonu da olduğundan doğumdan birkaç gün sonra hayatını kaybettikleri belirtildi.

Sitene Ekle