BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tecavüz kurbanı kırbaçla katledildi

Bangladeş’te 40 yaşındaki kuzenin tecavüzüne uğrayan 14 yaşındaki kız çocuk, köydeki heyetin kararıyla kırbaçlandı.

Abone ol

Bangladeş'te bir genç kız önce 40 yaşındaki kuzeninin tecavüzüne uğradı, ardından da suçlu olduğu fetvası ile kamçılanarak öldürüldü.

Başkent Dakka'ya 64 kilometre uzaklıkta bulunan bir köyde yaşayan 14 yaşındaki Hena, geçtiğimiz Pazar günü tuvalete gitmek için evin avlusuna çıktığı sırada evli kuzeni Mahbub tarafından tecavüze uğradı. Hena tecavüz sonrası konuşamaz ve yürüyemez duruma gelince durum ortaya çıktı. Bunun üzerine köyün "Şaliş" adı verilen heyet toplanarak hem kızın hem de Mahbub'un suçlu olduğuna kanaat getirdi ve ikisinin de kırbaç cezasına çarptırılması konusunda fetva verdi. Fetvada, Hena'ya 101, Mahbub'a ise 201 kırbaç cezası uygun görüldü.

Hena, 80'inci kırbaçtan sonra bayıldı ve hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı. Genç kızın ölümünün ardından olaydan haberdar olan Bangladeş Yüksek Mahkemesi fetvayı verenleri tutukladı. Hena'nın babası açılan davanın ardından yaptığı açıklamada, "Ben fetvanın yasak olduğunu bilmiyordum. Bizim buralarda fetvaya uyulur, eğer onlara karşı gelseydim bizi toplumdan dışlarlar, kızlarım kimseyle evlenemezdi. Hena'nın benden önce öleceğini hiç düşünmemiştim. Çok acı çekiyorum" dedi. İnsan Hakları örgütleri de suçluların cezalandırılması için kampanya başlattılar.