BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  DÜNYA

Tarihte ilk kez Vatikan'da Kuran okunacak

Vatikan'da bugün yapılacak 'Barış için Dua Zirvesi'nde Kuran okunacak.

Abone ol

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis bugün Vatikan'da 'Barış için Dua Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılacağı tarihi zirvede Ortadoğu barışı için dua edilecek. Ayrıca tarihte ilk kez Vatikan'da Kur'an okunacak.

PAPA DAVET ETMİŞTİ

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis geçen haftaki Kutsal Topraklar ziyaretinde hem Filistin lideri Mahmud Abbas hem İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüşerek onları Vatikan’a davet etmişti. Daveti kabul eden liderler bugün Vatikan’da tarihi bir buluşmada bir araya gelecek.

DİNLERİN DÜNYAYA GELİŞ SIRASINA GÖRE DUALAR OKUNACAK

Fener Rum Patriği Bartholomeos’nun da katılacağı ve liderlere Müslüman, Hıristiyan ve Musevi din adamlarının eşlik edeceği buluşmada dünya barışı için dua edilecek. Buluşmada dualar, üç semavi dinin dünyaya geldikleri sıraya göre okunacak. Duaların İbranice, İtalyanca, İngilizce ve Arapça okunacağını açıklandı. Böylece bu buluşmada tarihte ilk kez Vatikan’da Kur’an-ı Kerim de okunmuş olacak.

HEP BİRLİKTE AĞAÇ DİKECEKLER

Zirve için delegasyonların yerel saatle 18.15 (TSİ 19.15) gibi Vatikan’a gelmeye başlayacağı, zirvenin saat 20.30 sularında bitmesinin planlandığı açıklandı. Zirvenin son bölümünde Papa’nın barışı teşvik edici bir konuşma yapacağı, ardından Abbas ve Peres’i bir araya getireceği, daha sonra Patrik Bartholomeos’un da katılımıyla toplu olarak el sıkışılacağı ve barışın sembolü “zeytin ağacı” dikileceği ifade edildi.
Bu arada zirvenin yapılacağı bugün ayrıca Hıristiyan alemindeki bir nevi şükran gibi anılan “Pentecoste”, Yahudilerin de Şaloş bayramına denk gelmesi açısından da önem taşıyor.