BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tarihin en büyük müzik hırsızlığı

Sony'nin sistemine sızan hacker'lar Michael Jackson'a ait içinde yayınlanmamış şarkılarının da olduğu verileri çaldı...

Abone ol

Bir müzik şirketine yapılan en büyük sanal saldırıda 160 milyon sterlin (449 milyon lira) değerinde aralarında müziğin ve dansın kralı Michael Jackson'ın şarkılarının da bulunduğu 50.000'den fazla şarkının download edildiği bildiriliyor. Çok önce yapılan bu saldırı ancak bugün kamuoyuna sızdı.

Kaynakların belirttiğine göre şarkıların hacker'lar tarafından ele geçirilmesi de şirketin fan ve hack sayfalarında yaptığı rutin kontroller sırasında anlaşıldı. Ayrıca kaynaklar Sony'nin Michael Jackson Estate'ten satın aldıkları bütün şarkıların ele geçirildiğini belirtiyor. Yapılan araştırmalardan hacker'ların İngiltere'den sisteme sızdığı anlaşılırken geçen hafta iki şüpheli de mahkeme önüne çıkartıldı. 

Sony müzik sanatçının ölümü ardından Michael Jackson Estate ile sanatçıya ait 10 yeni albümü piyasaya çıkarmak için 250 milyon sterline (702 milyon lira) 7 yıllık anlaşma imzalamıştı.

Hacker'lar geçen yıl Nisan ayında da yine Sony'nin Playsation online sistemine saldırarak şirkete 106 milyon sterlinlik zarar vermişti.

mj