BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Taliban'dan Rusya'nın IŞİD teklifine ret!

Taliban, Rusya’nın IŞİD'le mücadelede işbirliği teklifini olumsuz yanıt verdi.

Abone ol

Rus lider Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, geçtiğimiz günlerde Taliban'la iletişim kanallarının açık olduğunu belirterek, IŞİD'e karşı çıkarlarının örtüştüğünü açıklamıştı. Taliban’dan Rusya'nın teklifine olumsuz yanıt geldi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, Kabulov'un, IŞİD'e karşı mücadele konusunda Taliban ile temasa geçtiklerine yönelik açıklamasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Mücahid, "Ülkemizdeki ABD işgalinin sona ermesi için bölgedeki birçok ülke ile temas kurduk ve kuracağız. Bu, bizim en doğal hakkımız ama IŞİD ile mücadele konusunda hiçbir ülkenin işbirliğine ve yardımına ihtiyacımız yok" ifadesini kullandı.

Mücahid, "Afganistan'da bazı grupların IŞİD ismini kendi çıkarları için kullandığını, yerel ve yabancı istihbaratların bu gruplara ABD işgalinin daha fazla uzaması için yardım ettiğini" savundu.

Taliban Sözcüsü Mücahid, IŞİD'in şu an ülkedeki bir kentin küçük bir bölümünde aktif olduğunu ifade ederek, Taliban'ın IŞİD ile mücadele edebilecek kapasitede olduğunu öne sürdü.