BIST 11.194
DOLAR 42,61
EURO 49,97
ALTIN 5.810,22

Taksim'in altında esrarengiz tüneller

Taksim'in altında esrarengiz tüneller

Taksim Meydanı'nda yapılan kazılarda esrarengiz tüneller bulundu. Tünellerin ucu bucağı yok

Taksim'in altında esrarengiz tüneller - Resim: 1

Taksim’i yayalaştırma çalışmaları sırasında, tarihi kemerlerin ortaya çıkmasıyla gözler bir kez daha Taksim’e çevrildi.

Kemerlerin bulunmasının ardından, 2 numaralı Koruma Kurulu kararıyla arkeolojik kazı yapıldı ve yapı tamamıyla ortaya çıkarıldı.
Taksim'in altında esrarengiz tüneller - Resim: 2

Habertürk, kazı alanında ortaya çıkarılan tünellerin içlerini görüntüledi. Fotoğraflarda, tarihi kemerlerin altındaki tüneller görülüyor.

SONU BİLİNMEYEN TÜNELLER

Kazı yapılan Cumhuriyet Caddesi’nin altında çok sayıda tünel bulunuyor. Bu tünellerin nereye gittiği bilinmiyor, sonu gözükmüyor.
Taksim'in altında esrarengiz tüneller - Resim: 3


KEMİKLER ÇIKTI

Tünellerin çevresinde çok sayıda kemik de bulundu. Bölgenin bir dönem mezarlık olarak kullanıldığı da biliniyor.

Arkeoloji Müzesi’nden arkeologların eşlik ettiği çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan tarihi kemer ile ilgili karar, önümüzdeki günlerde verilecek.