BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
GÜNCEL

TAK'ın sözde liderinin nasıl yakalandığı ortaya çıktı!

Hacı Türmak hakkındaki bilgiler ortaya çıktı. MİT ve Özel Kuvvetler’in Erbil’de paketlediği TAK’ın sözde lideri terörist Hacı Türmak’ı, kuryesinin kullandığı e-posta hesabı yakalattı. Türmak, nokta operasyonla ele geçirildi.

MİT ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan tim tarafından Erbil'de yakalanan PKK'nın taşeron yapılanması TAK'ın sözde komutanı Hacı Türmak hakkında yakalama kararı vardı. Şehir merkezlerindeki katliamların mimarı Türmak'ın yakalanması ile ilgili detaylara ulaşıldı.

Türmak'ın, Türkiye'de faaliyet yürüten özel kuryesi istihbarat birimlerince tespit edildi. Kurye bağlantılarına ulaşılabilmesi için adım adım izlendi. Gerek teknik, gerekse fiziki takiple izlenen kurye sık sık şehir ve ev değiştirdi. Türmak'a bağlı uyuyan hücre olduğu tespit edilen kuryenin e-posta adresi ile başkasının adına çıkarılan kontörlü telefon hattı dinlemeye alındı. Kurye ile görüşme yaptığı belirlenen Hacı Türmak'ın Kuzey Irak'ta bulunduğu nokta belirlendi. Terörist Türmak, Erbil'de gerçekleşen nokta operasyonla yakalandı. Teröristin Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

ÖRGÜTÜN KASASIYDI

19 yıldan beri dağ kadrosunda patlayıcı uzmanı olan ve bomba düzeneği hazırlayan Türmak, 2004'te kurulan TAK'ın en tepesindeki isimdi. 2009- 2012 arasında Diyarbakır Lice kırsalında örgütün kasasıydı. Bölgedeki kenevir ekiminden alınan pay, haraçlar Hacı Türmak'ta toplanıyordu.

ÖRGÜTE AĞIR DARBE

Terörist Türmak 59 silahlı ve bombalı saldırıda 278 kişinin şehit olduğu saldırılardan sorumlu olarak aranıyordu. Terörist, TAK adına şehirlerdeki saldırılarda kullanılmak üzere deşifre olmamış 17-25 yaş aralığındaki teröristlere Lice kırsalında bomba eğitimi verdiği öğrenildi. Yerel ve genel seçimlerde HDP'den aday olacakların isim listesini de hazırladığı bildirildi. Listeye son şeklini verdikten sonra onay için Kandil'e gönderdiği, onay sonrası HDP tarafından kamuoyuna açıklandığı kaydedildi.

Sitene Ekle