BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
GÜNCEL

Tahir Elçi olayında PTT'nin kamera kayıtları kayıp

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği çatışmaya ilişkin soruşturma dosyasında bulunan PTT’nin güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık görüntünün eksik olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Barosu'nca, Elçi olayı ile ilgili kurulan komisyon, çalışmalarına devam ediyor. Baro avukatları tarafından kurulan komisyonun, dosyayla ilgili yaptığı çalışmada yeni bir gelişme ortaya çıktı. Komisyon üyeleri, polis tarafından toplanan görüntülerin eksik olduğunu fark etti. Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği sokakta bulunan PTT şubesinden alınan güvenlik kamerası görüntülerinden, çatışmanın başladığı ve sona erdiği süre olan 17 dakikalık bölümünün olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine savcıya dilekçe veren Diyarbakır Barosu avukatları, görüntünün akıbetini sordu. Baro avukatlarınca verilen dilekçede, "PTT kamera kayıtlarında olay günü saat 11.34 ile 11.51 saatleri arasında 17 dakikalık bir kesintinin mevcut olduğu, bu haliyle görüntü kayıtlarına dışarıdan müdahale edilmiş olabileceği kuşkusu ortaya çıkmaktadır" denildi.


Görüntü kayıtlarının ve bunları kaydeden cihaz ve hafıza kartlarının TÜBİTAK'a veya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi talep edildi.

Sitene Ekle
Etiketler