BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
GÜNCEL

Suyu turkuaz ama zehir saçıyor

Muğla'da yıllardır faaliyet gösteren termik santralin atıkları kırsal bir alana dökülüyor. Yıllar içerisinde biriken yağmur suyuyla bölgede bir gölet oluştu. Manzarası hayran bırakıyor ama aslında gölet zehir saçıyor.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, termik santralde kullanılan kömür atıklarından oluşan kül dağının kıyısındaki sağlık açısından sakıncalı olduğu belirtilen gölet, mavi ve turkuaz rengiyle doğa fotoğrafçıları ve piknikçilerin çekim merkezi haline geldi.

Yatağan'da 35 yıldır faaliyet gösteren termik santralde elektrik üretmek için kullanılan kömürlerin kül halindeki atıkları, santrale yaklaşık bir kilometre uzaktaki Kapubağ Mahallesi'nin kırsalına dökülüyor.

Yöre halkının kül dağı olarak nitelediği atık dökülen sahada yıllardır yağmur sularının birikmesiyle büyük bir gölet oluştu.

Sağlık açısından tehlike oluşturması nedeniyle belediyenin etrafına uyarı levhaları diktiği gölet, gün ışığına göre farklı saatlerde büründüğü mavi, yeşil ve turkuaz renkleriyle doğa fotoğrafçıları, piknikçiler ve çevredekilerin ilgisini çekiyor.

Sitene Ekle
Etiketler