BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suudi Prensin çılgın kararı bütün servetini...

Suudi Arabistan'ın dünyanın en zenginleri listesinde yer alan prensi El Velid bin Talal 32 milyar dolarlık servetini bağışlıyor. Suudi Prensin devasa bağışı olay yarattı.

Abone ol

Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid bin Talal aldığı kararla ağızları açık bıraktı. Suudi Prens bin Talal, 32 milyar dolarlık servetinin tamamını hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurdu. Dünya'nın en zenginleri listesinde yer alan prensin Apple ve Twitter gibi büyük şirketlerde ortaklığı bulunuyor.

Bin Talal, bu kararında 1997'de Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve karısı Melinda Gates tarafından 1997'de kurulan Gates Vakfı'ndan esinlendiğini söyledi. 60 yaşındaki Prens, dünyanın en zengin insanlarından biri.

El Velid bin Talal, paranın "kültürel anlayışı geliştirmek", "kadınları güçlendirmek" ve felaketten etkilenenlere yardım etmek için kullanılacağını söyledi.
el-velid-bin-talal-.jpgBill Gates Prens'in kararını övdü ve bunun "Hayır projelerinde çalışan herkes için bir ilham kaynağı olduğunu" söyledi.

DÜNYA'NIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE
Prens, dünyanın en zenginleri listesinde 34'ncü sırada bulunuyor.

Para Bin Talal'ın hayır kurumu "Alwaleed Philanthropies" üzerinden harcanacak. Prens'in daha önce bu vakfa toplam 3.5 milyar dolar bağışladığı belirtiliyor.

DEV ŞİRKETLERİN ORTAĞIsuudi-prens-el-velid-bin-talal-ve-karisi.jpeg

Suudi Hükümeti'nde resmi bir görevi olmayan Prens, yatırım şirketi Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı.

Bu şirketin Four Seasons, Fairmont and Raffles" otelleriyle, News Corp, Citigroup, Twitter ve Apple'da hisseleri var. Twitterdaki hissesi 300 milyon dolar değerinde. Kişisel servetini bağışlayacağını söyleyen Bin Talal, kararının şirketi etkilemeyeceğini vurguladı.

SUUDİ PRENSİN ÖNCEKİ İCRAATLARI
el-velid-bin-talal-servetini-bağişladi.jpg
Suudi Prens El-Velid Bin Talal, Yemen operasyonuna katılan Suudi pilotlara, her biri ortalama 3 milyon Türk lirası olan Bentley marka süper lüks otomobil hediye etmesi ile gündeme gelmişti.

Talal daha önce de Suudi Arabistan’ın Milli Futbol Takımı oyuncularına 25 tane Bentley hediye etmişti.

ÜÇ KATLI UÇAĞI VAR
Dolar milyoneri Suudi Prens El- Velid Bin Talal lükse olan düşkünlüğü ile tanındı. Dünyanın en büyük özel jetine sahip olan Prens, 480 milyon dolara Airbus'a özel siparişle üç katlı bir uçak yaptırdı.

suudi-prensin-uçaği.jpgİçinde dört kişilik Türk hamamı bulunan jette bir de asansör bulunuyor. Uçakta son derece lüks 5 adet özel suit , misafirler için First Class konforunda 20 kişi kapasiteli bir bölüm de yer alıyor. Dinlenme, toplantı odalarının yanı sıra bir de konser salonu bulunan uçağın dünyada eşi benzeri yok.

EŞİ SUUDİ ARABİSTAN'IN EN GÜZEL PRENSESİ
amira-talal.jpgSuudi milyarder özel hayatıyla da hayli ilgi çeken biri. Kendisinden hayli genç olan eşi Prenses Amira Talal, güzelliğiyle ülkenin gözdesi.
suudi-prensesi-amira-talal-17.jpgAl-Velid Bin Talal Vakfı’nın başkan yardımcılığını da yürüten 30 yaşındaki Amira, ülkesindeki kadınların erkekler ile eşit haklara sahip olması için büyük bir mücadele veriyor.