BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Survivor şampiyonu Avatar Atakan'ın akıbeti belli oldu

Survivor şampiyonu Avatar Atakan'ın akıbeti belli oldu

BİR televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında "Avatar" olarak tanınan Milli sporcu Çağan Atakan Arslan "Türk Milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alenen aşağılama" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, suç kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Survivor şampiyonu Avatar Atakan'ın akıbeti belli oldu

Bakırköy Adalet Sarayı'nda bulunan 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık Çağan Atakan Arslan hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Murat Ismık, sanık ile samimi arkadaş olduklarını, dava konusu çekimi kendisinin yaptığını, çekim başladığında Çağan Atakan Arslan ile rakipleri hakkında konuştuğunu anlattı. 

Survivor şampiyonu Avatar Atakan'ın akıbeti belli oldu

''KÜFÜRLÜ BİR CEVAP VERDİ'': Tanık "Kendi aramızda esprili ve küfürlü sohbet edip gülüşüyorduk. O sırada Atakan'ın kulağında kulaklık vardı ve yüksek sesle müzik dinliyordu. Dışarıya kadar ses geliyordu, müziği duyabiliyordum. Ayrıca ortamda başka sesler de vardı. Ben de bilgisayardan müzik açmıştım. Ayrıca boynunda madalyaları vardı ve onlar dahi ses yapıyordu. Rakipleri hakkında sorduğum sorulara duyabildiği kadarıyla esprili cevaplar veriyordu. Bazen soruları anlamıyordu, ilgisiz cevaplar veriyordu. Ben de gülüyordum. Bu esnada ben iddiaya konu olan soruyu sordum. Atakan'ın soruyu anladığını sanmıyorum. Küfürlü bir cevap verdi. Ama dediğim gibi rakipleri hakkında konuşurken espri mahiyetinde küfür içerebilen cevaplar veriyordu. Bu maç öncesinde sporcuların kullandığı bir taktiktir. Bu şekilde kendilerini motive ederler ve rahatlarlar. Ben videonun yaklaşık 5 yıl önce çekildiğini  sanıyorum Bu çekim Atakan'ın telefonundaydı. Ne şekilde başkalarının eline geçti bilmiyorum. Ben de herhangi bir şekilde aslı ya da nüshası yoktur. Ayrıca dava dosyasına konu olan bu konuşma ve çekim yine bir maç öncesinde yapılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Survivor şampiyonu Avatar Atakan'ın akıbeti belli oldu

"FARK ETSEYDİM KESİNLİKLE KAYDI YOK EDERDİM": Hakim, sanık Arslan'a videoyu daha sonra izleyip izlemediğini ve soruya verdiği karşılığı fark edip etmediğini sordu. Sanık Arslan ise " İzleyip izlemediğimi  hatırlamıyorum. Ancak bu kayıt yayınlanana kadar ben oradaki soruyu ve verdiğim cevabı fark etmedim. Fark etseydim kesinlikle kaydı yok ederdim. Kaydın ne şekilde başkalarının eline geçtiğini bilmiyorum" diye cevap verdi.

Survivor şampiyonu Avatar Atakan'ın akıbeti belli oldu

"TÜRK MİLLETİNE HAKARET ETME KASTIM YOKTUR": Son sözleri sorulan Arslan, "Milli sporcuyum.  Ben Türkiye'ye pek çok altın madalya getirdim. Ülkem ve bayrağım için  dövüşüyorum. Türk milletine hakaret etme kastım yoktur, olamaz, beraatimi talep ederim" dedi.