BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
GÜNCEL

Suriyelilerden Urfalı çocuğa işkence

Eyyübiye'de inşaatta çalışan 3 Suriyeli işçinin, 9 yaşındaki Urfalı M.Y.'ye kazma ve kürekle işkence yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Urfalı çocuk yaşadığı tramvayı hala atlatamazken, ailesi suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Salman Mahallesi’nde meydana gelen olayda yaklaşık 3 hafta önce kendi arazisine tek katlı ev yaptıran 6 çocuk babası çiftçi Halil Y., inşaatındaki sıva yapmaları için Suriyeli 3 işçiyle anlaştı.

Bu sırada babasının hastalığı yüzünden Şanlıurfa merkeze giden Halil Y.'nin evde kalan 9 yaşındaki 4'üncü sınıf öğrencisi oğlu M.Y., başına geleceklerden habersiz inşaatta gitti.

İnşaatta Suriyeli 3 işçi, iddiaya göre önce küçük çocuğa Arapça bağırıp hakarette bulundu. Ardından çocuğu kucağına alan işçiler, birbirlerine atarak eğlenmeye çalıştı. Yapılanlara anlam veremeyen ve korktuğu için ağlamaya başlayan M.Y bu kez  Suriyeli işçilerin kazma kürekli saldırısına uğradı. 

Küçük korkudan bağıra bağıra ağlarken, Suriyeli işçiler hem eğlendi hem de o anları kayda aldı.

İşkenceden bir fırsatını bulup kaçan Urfalı çocuk günlerce kimseye bir şey demedi. Ta ki görüntüler ortaya çıkana kadar...

ABİSİ TESADÜFEN GÖRDÜ

Suriyeli işçiler, işkence olayının ardından görüntülerin kayıtlı olduğu telefonu şarj edilmesi için işkence yaptıkları M.Y.'nin abisi A.Y.'ye verdi. A.Y., şarj etmek için aldığı Suriyelilerin cep telefonundaki oyunları kopyalamak isterken kardeşinin görüntüsünü tesadüf gördü.

Hemen kardeşinin işkenceye uğradığı görüntüleri kendi telefonuna aktarıp Suriyelilerin telefondan sildi. Durumu ise hemen ailesine anlattı.

Görüntüleri izleyen aile dehşete düşüp Suriyeli işçilerle tartıştı. İşçiler ise mahalleyi terk ederek izlerini kaybettirdi.

"BİZ YUVAMIZI AÇTIK, NANKÖRLÜK ETTİLER"

Konuya dair açıklama yapan baba Halil Y.  Suriyeli işçiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, oğlunun 20 gündür travma geçirdiğini ve uyurken korktuğunu söyledi.

Halil Y. Suriyelilerin kamplara alınması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Olay günü ben Şanlıurfa’daydım. Bir hayvana yapılmayan işkenceyi bu çocuğu yapmışlar. Bunun için jandarmaya savcılığa şikayette bulunduk. Bizim başımıza gelen bu olay başka birinin başına gelmesin. Biz bunlara evimizi yuvamızı açtık ekmeğimizi böldük. Ancak onlar bize nankörlük yaptı. Şimdi şikayetçi olduğumuz için bizi tehdit etmeye başladılar. Biran önce bunların yakalanmasını istiyoruz. Halkın arasına karışan bu Suriyelilere ya tampon bölge yapılsın yada kamplardan çıkartılmasın. Artık bu insanlardan korkmaya başladık."

Sitene Ekle