BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Suriyeliler ile Türkler arasında bıçaklı kavga! Yaralılar var

İstanbul Esenyurt'ta, ilçede yaşayanlar ile Suriyeliler arasında gürültü nedeniyle çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralanırken 3 Suriyeli de gözaltına alındı. İstanbul valiliği olaya ilişkin yaptığı açıklamada 'Provakatif girişimler başarısız olmuştur' ifadelerine yer verdi.

Olay, Esenyurt Merkez Mahallesi Bağlarçeşme Caddesi'nde bulunan Osmanlı Parkı'nda saat 21.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu bir aile park yanında düğün yaptıkları sırada mahallede yaşayanlarla aralarında gürültü sebebiyle tartışma yaşandı.

4 YARALI, 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA: Tartışmanın büyümesi üzerine kavga çıktı. Bu sırada mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Kavga sırasında çevrede bulunan bazı araç ve dükkanlar zarar gördü. Kavgada 4 kişi, Suriye uyruklu kişiler tarafından bıçaklandı. Yaralılar, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mahalledeki olayların daha da büyümemesi için çevik kuvvet ve özel harekat polisleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri yaşanan kavgaya karıştığı tespit edilen Suriye uyruklu 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, Esenyurt Asayiş Büro Amirliği'ne sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: PROVAKATİF GİRİŞİM: Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği şu ifadeleri kullandı:

"Esenyurt ilçemizdeki bir düğünde üç vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren üç şüpheli gözaltına alınmıştır. İlçe Kaymakamlığımız koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve başta Sinoplular Derneğimiz olmak üzere sağduyulu hemşerilerimizin işbirliğiyle provakatif girişimler başarısız olmuştur. Yaralanan vatandaşlarımız sevk edildikleri hastanelerde ayaktan tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir."

"ÖLÜ YOK": "Buna rağmen bahsedilen olayda ölen ya da öldürülen hiçbir kimse olmadığı halde, sosyal medya yoluyla halkı kin ve nefrete sevk etmeye vatandaşlarımız ve yabancı misafirler arasında gerginliğe yol açabilecek provakatif paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu paylaşımlarda bulunanların tespiti ve haklarında yasal işlemlerin derhal başlatılmasıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

KAYMAKAMLIK: KESİNLİKLE ÖLÜ YOKTUR: Esenyurt Kaymakamlığı ise olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Özellikle sosyal medyada olaylarda ölen ve çok sayıda yaralanan olduğu bilgileri paylaşılırken, kaymakamlık bunların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Aynı açıklamada 3 Suriyelinin gözaltına alındığı bilgisi de verildi.

Sitene Ekle
Etiketler