BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,25
ALTIN 2.446,44

Suriye'de muhteşem kale

Suriye'de muhteşem kale

Suriye'nin humus kentinde bulunan tarihi şövalye kalesi (crac des chevalier), dünyanın en iyi korunmuş kaleleri arasında yer alıyor.

Suriye'de muhteşem kale

Suriye'nin Humus kentinde bulunan tarihi Şövalye Kalesi (Crac Des Chevalier), dünyanın en iyi korunmuş kaleleri arasında yer alıyor.

Suriye'de muhteşem kale

UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde bulunan, Akdeniz ve Lübnan'ı aynı anda kontrol edebilme imkanına sahip 650 metre yükseklikteki bir tepenin üzerine, 1031 yılında dönemin Halep Emiri tarafından inşa edilen kale, 1. haçlı seferi sırasında, 1099 yılında haçlı şövalyelerinin eline geçti.

Suriye'de muhteşem kale

Yazar Emin Maluf, ahırlar, toplantı salonları, kilise ve erzak depoları eklenerek 2 bin kişilik garnizonu alabilecek büyüklükte bir karargaha dönüştürülen, "Hisn ül Ekrad" adıyla da bilinen kaleyi şöyle tasvir eder:

Suriye'de muhteşem kale

"Frenkler, en ürkütücü kalelerinden birini Hisn ül Ekrad'ın bulunduğu yere kurar. Yeni kalenin adı pek değişmez. 'Ekrad' biraz bozularak önce 'Crat' sonra 'Crac' yapılır. Kale, heybetli siluetiyle yirminci yüzyılda bile Bukayye ovasına hala tepeden bakar."