BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
GÜNCEL

Suriye'de İsrail jeti düşürüldü!

Suriye Devlet Televizyonun son dakika geçtiği habere göre İsrail'e ait savaş uçağının düşürüldüğü iddia edildi.. Suriye ordu kaynakları hava savunma sistemlerinin jeti düşürdüğünü iddia etti. Pilotlar, düşen uçaktan yaralı olarak kurtulduğu bilgi de var.

Suriye rejimine ait Devlet Televizyonu bomba bir iddiayı ortaya attı. Suriye'ye yönelik hava saldırıları devam eden İsrail'e ait bir jetin savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü iddia edildi. Açıklama İsrail'in, Suriye'den fırlatılan İran'a ait insansız hava aracını düşürdüğünü duyurmasından kısa bir süre sonra geldi. Suriye ordu kaynaklarına dayandırılan açıklamada birden fazla İsrail jetinin düşürüldüğü de ifade ediliyor.

İSRAİL DOĞRULADI: İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerinin, kontrol sistemi Suriye'de bulunan ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'yı hedef alan İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

PİLOTLAR KURTARILDI: Conricus, İHA'nın İsrail hava sahasını işgal ettiğini ve bu nedenle hedef alındığını savundu. İsrail'in kuzeyinde bir bölgeye düşen savaş uçağında bulunan iki pilotun kurtarıldıkları ve hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

KIRMIZI ALARM SİRENLER ÇALIYOR: İsrail medyası, Suriye tarafından fırlatılan füzelerin ülkenin kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtığını bildiriyor. Sirenlerin çaldığı ilk yer, Golan Tepeleri'ndeki Beyt Şean oldu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyuldu.

Sınırda yaşayan bölge sakinleri, son yarım saatte çok sayıda patlama sesi duyduklarını aktarıyor.

İki gün önce de İsrail Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına çok sayıda füzeyle saldırmış, Suriye Devlet Televizyonu saldırıda hava savunma sisteminin devreye girerek füzelerden birkaçını havada imha ettiğini açıklamıştı.

Sitene Ekle
Etiketler