BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,89
ALTIN 2.442,66
GÜNCEL

Sur'daki göç isyanı yürek dağladı

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesindeki yeni göç akımı mağdur vatandaşları isyan ettirdi. Ne yapacağını bilmeden yollara koyulan vatandaşlar PKK'ya seslenerek 'Kürtlerin hakkını böyle mi koruyorsunuz?' diye sordu.

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde düzenlenen terör operasyonları sebebiyle asker ilçenin boşaltılmasını istedi. Evinden, yurdundan olan vatandaşlar duruma isyan etti.


'Yatalak annemi sırtımda savaştan kaçırıyorum'


PKK'ya seslenen vatandaşlar 'Kürtlerin hakkını böyle mi savunuyorsunuz? 95 yaşındaki yatalak annemi sırtımızda savaştan kaçırıyoruz. Hak mı bu? Adalet mi?' diyerek yaşadıklarını dile getirdi.


PKK'nın tehdit ettiği vatandaşlar da isyan etti


Parası olmadan evini terk etmek zorunda kalanların da isyanı büyük oldu. 'Çoluk çocuk perişan oldu. Allah var yukarıda! Peygamber var! Bu nedir? Bu nasıl bir haktır? Cebimizde para yok. İnanki perişan olduk.' derken, teröristlerin tehdit ettiği bir kadın ise herşeyini bırakıp evden kaçmak zorunda kaldığını şu sözlerle anlattı:


'Hendek kazanlar eşyalarımı almama izin vermedi. Daha televiyonun taksidini veremedim dedim. Götürmüyorsun dedi. İzin vermedi. Sadece çocuklarımın kıyafetini alıp çıktım. '

Sitene Ekle
Etiketler