BIST 9.529
DOLAR 32,47
EURO 34,56
ALTIN 2.475,14
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu'dan 'ayaklarını kırın' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Okul etrafında uyuşturucu satıcıları görürseniz ayaklarını kırın, suçu bana atın” sözlerini neden söylediğini Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışılan sözlerine ilişkin "Ben olayın büyüklüğüne dikkat çekmek için bu ifadeyi kullandım." dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polislere “Okul etrafında uyuşturucu satıcıları görürseniz ayaklarını kırın, suçu bana atın” çağrısı çok konuşuldu. Eleştiriler sonrası gözlerin çevrildiği isim sessizliğini Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e bozdu. Zeyrek'in “Siz de mi yargıya güvenmiyorsunuz? Neden öyle dediniz” sorusuna Soylu, şu yanıtı verdi:

BAŞKA TÜRLÜ DİKKAT ÇEKEMEYİZ: “Yargıya güveniyorum, çünkü bu konuda görevini tam yapıyor. Ben olayın büyüklüğüne dikkat çekmek için bu ifadeyi kullandım. Kararlı olmalıyız, kararlılığımızı göstermeliyiz. Başka türlü dikkat çekemeyiz. İki yıldır bunu söylüyorum, hiçbir polis gidip ayak kırmadı.”

ERTESİ GÜN BAŞKASINI BULUYORLAR ÇÜNKÜ:  Avrupa’dan gelen sentetik uyuşturucu miktarına ve Afganistan’da üretilen afyon miktarının iki katına çıktığına dikkat çeken Soylu, bunun Türkiye’ye gelecek, Türkiye’den geçecek uyuşturucunun da iki katına çıkacağı anlamına geldiğini vurguladı. “2018’de her şeyi bırakıp bununla uğraşmalıyız” diyen Soylu, ilginç bir duruma da işaret etti: “Yakalıyoruz, ertesi gün aynı yere başkasını gönderiyorlar. Çünkü aylık gelirleri 10 bin TL ve adam bulmakta hiç zorlanmıyorlar.”

BARONLARIN PEŞİNDEYİZ: Soylu’nun aktardığına göre Türkiye’de 2016’da 8 bin ton uyuşturucu yakalanmış. 2017’de bu rakam 20 bin tona ulaşmış. PKK’nın hintkeneviri üretimi de bitme noktasına getirilmiş. Bu, polisin uyuşturucu ile mücadeledeki başarısını gösteriyor. Ancak Soylu, bununla yetinilmemesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor:

“Sokakta yürürken, uyuşturucu kullanan çocuğunun morarttığı kolunu gösteren annelerle karşılaşıyorum. Polis sokakta amansız mücadele ediyor ve torbacılara, dağıtımcılara karşı başarılı oluyor. Ancak, asıl baronları bulamıyoruz. Onlara ulaşamıyoruz. En büyük eksiğimiz bu. FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP/C ile mücadele bütün hızıyla sürerken, bu işe de daha fazla zaman ayırmalıyız.”

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı