BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
POLİTİKA

Süleyman Soylu 'tamamı yalan' dedi her şeyi anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili sosyal medyadaki görüntülerle başlayan tartışmaların ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerle ilgili tepkiye neden olan bazı yanlış bilgilere de açıklık getirdi.

‘GÜNLÜK OLARAK VERİLEN PARANIN TAMAMINI AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN KARŞILIYORUZ’ Günlük olarak onlara verilen paranın tamamını Avrupa Birliği’nden karşılıyoruz. “Üniversiteye imtihansız giriyorlar”, “Hastanelerde sıra beklemiyorlar””, “Bunlara TOKİ ev veriyor” gibi, söylenen şeylerin tamamı yalan. Bunları özellikle sosyal medyada birtakım ‘fake’ hesaplardan yapıyorlar. Bu hesapların arkasındaki gücü biliyoruz, bu konuda gereğini de yerine getiriyoruz. Ama bu Türkiye’nin lehine bir durum değil. Bu kadar yalan, olmayan şeyler insanlık için üretilmez.

‘BUGÜNE KADAR 76 BİN 443 SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERDİK’
Toplam 76 bin 443, bunların 36 bini reşit. 5 bin 292 öğretmen, 1432 mühendis, 1235 serbest meslek sahibi, 743 doktor, 732 teknisyen, 507 küçük işyeri sahibi, 427 müdür, 396 tüccar, 392 muhasebeci, avukat, eczacı, üst düzey yönetici, hemşire, mimar, çevirmen, bankacı, akademisyen; bütün bunlar var.

ALLAH BİZİ İMTİHANA TABİ TUTAR Ama bir gerçek var ve biz bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Hayat sadece meta değil. Allah, tarih bizi bir imtihana tabi tutar. “Sizden sonra gelecek nesillerin üstünden bela ve musibet kalksın” derler ya, Suriyeliler ile böyle bir sınavın içerisindeyiz. Bizi birbirimizden ayırmaya, özümüzde olmayan birtakım üretmeye çalışanlara karşı tahriklere gelmeyelim.

Sitene Ekle
Etiketler