BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
GÜNCEL

Soylu'dan Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açlık grevi sırasında tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın DHKP-C üyesi olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vilayetler Evi'nde düzenlenen Vilayetler Hizmet Birliği Genel Kurulu açılışında konuştu.

KHK ile görevden ihraç edildiği için açlık grevi yapan akademisyen ve öğretmen için önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu şöyle dedi:

"Bu kişi terör örgütü propagandası yapmak gibi, kamu malına zarar verme, kasten yaralama.. gibi suçlardan yürüyen ceza davaları olduğunu ne için söylemiyorsunuz? DHKP-C eylemlerine katılmış, gözaltına alınmış.. vs. Açlık grevi eylemine başladığı günden itibaren toplam 14 kez gözaltına alınmış. Bu saydığım kariyer çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir öğretmen için normal mi? Milletvekilleri bu kişiler için güvenlik güçlerimiz ile karşı karşıya geliyor. Elinizi vicdanınıza koyun böyle bir öğretmene evladınızı teslim eder misiniz? Bu suç kariyeri olan bir kişiye öğretmenlik, çocuklarımızı teslim etmek uygun mu? Devletin böyle bir kişiyi öğretmen yapmasını herhalde kimse tasvip etmez.

Sitene Ekle