Son yalıyı da sattılar! Süreyya Yalçın ve kardeşlerinden radikal karar
Merhum iş insanı Faruk Yalçın'dan kalan son miras, çocukları tarafından satışa çıkarıldı. Faruk Yalçın'ın yaşamını sürdürdüğü Kanlıca'daki tarihi Yağcı Hacı Şefik Bey Yalısı, mirasçıları tarafından satışa sunuldu.
2008'de vefat eden, dünyanın en zenginleri listesinde yer alan iş insanı Faruk Yalçın'ın yaşamını sürdürdüğü Kanlıca'daki tarihi Yağcı Hacı Şefik Bey Yalısı, mirasçıları tarafından satışa sunuldu.
Yalçın'ın ilk evliliğinden olan çocukları Osman, Hatice, Ayşe ve İsmail Yalçın ile ikinci evliliğinden olan kızı Süreyya Yalçın, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karara vardı.
55 MİLYON DOLARA SATIŞTA!
1989 yılında restore edilen ve "Faruk Yalçın Yalısı" olarak da bilinen tarihi yapı için belirlenen satış bedelinin 55 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar 640 milyon TL) olduğu bildirildi.
Faruk Yalçın'ın vefatının ardından geride kalan servetin paylaşımı konusunda mirasçılar arasında daha önce hukuki süreçler yaşanmıştı. İlk eşinden olan çocukları ile Süreyya Yalçın arasında süren dava süreci, tarafların uzlaşmasıyla sonuçlanmıştı.
Yapılan son anlaşmayla birlikte mirasçılar, babalarından kalan gayrimenkulün satışı hususunda da mutabakata vardı.
Benzer bir gayrimenkul satışı yakın geçmişte aynı aile bünyesinde gerçekleşmişti. Faruk Yalçın'ın yeğeni Neşet Yalçın, mülkiyetinde bulunan tarihi Abdülgaffar Karacadağ Yalısı'nı 2024 yılında iş insanı Ercüment Cafer Bayegan'a devretmişti.
Faruk Yalçın'ın vefatının ardından geride kalan servetin paylaşımı konusunda mirasçılar arasında daha önce hukuki süreçler yaşanmıştı.
4 MİLYON DOLAR SERVET BIRAKMIŞTI!
Faruk Yalçın, çocuklarına 4 milyar dolar servet bırakmıştı.
İlk eşinden olan çocukları ile Süreyya Yalçın arasında süren dava süreci, tarafların uzlaşmasıyla sonuçlanmıştı.