Kapadokya'da peribacası çöktü! 2 kişi hayatını kaybetti, soruşturma başlatıldı

Nevşehir'in Göreme beldesinde peribacası çöktü. Kopan kaya parçaları nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı olayla ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş

Nevşehir'in Göreme beldesinde peribacasından kopan kaya parçalarının altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Göreme Açık Hava Müzesi civarında, bölgede etkili olan sağanak nedeniyle peribacasından kopan kaya parçaları vatandaşların bulunduğu bölgeye düştü.

Kapadokya'da peribacası çöktü! 2 kişi hayatını kaybetti, soruşturma başlatıldı - Resim: 0

İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı incelemede, 2 kişinin kaya parçalarının altında kalarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaralanan kişi kentteki hastanelere sevk edildi.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Kapadokya'da peribacası çöktü! 2 kişi hayatını kaybetti, soruşturma başlatıldı - Resim: 1

VALİ ACI HABERİ VERDİ: 2 KİŞİNİN CENAZESİNE ULAŞTIK

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Kök, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bugün saat 15.15 itibarıyla aşırı yağıştan kaynaklanan toprak kayması oldu. Nevşehir'e bağlı Göreme beldesinde toprak kayması sonucu kaya düşmesinde şu an itibarıyla 2 kişinin maalesef cenazesine ulaştık, 1 yaralıyı hastaneye sevk ettik. Şu an acil tıbbi müdahalesi yapılıyor. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla araç ve gereçleriyle şu an olay yerinde çalışmalarına devam ediyor. İlerleyen süreçte gelişme oldukça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yaralımızın tedavisine başlandı, umarız sağlığına kavuşur."

BAKAN GÜRLEK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Nevşehir'in Göreme beldesinde peribacasının çökmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı olayla ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Gürlek, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"Nevşehir'imizin merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde meydana gelen peribacası çökmesine ilişkin Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığımızca ivedilikle soruşturma başlatılmış, 1 Cumhuriyet başsavcıvekilimiz ve 2 Cumhuriyet savcımız görevlendirilmiştir. İlk belirlemelere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında kalmış olabilecek diğer kazazedelerin tespit edilmesi amacıyla arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarını koordineli ve yoğun bir şekilde sürdürmektedir."

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Gürlek, arama ve kurtarma çalışmalarının bir an önce olumlu sonuçlanması temennisinde bulundu.

Bakan Gürlek, "Nevşehir'imizde yaşanan bu acı olaydan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü kaza ve afetten muhafaza eylesin." ifadesini kullandı.