BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Sokağın gizemli sanatçısı Banksy

Sokağın gizemli sanatçısı Banksy

Grafiti sanatıyla ilgilenmeyenler banksy'yi tanımıyor olabilirler, ama grafitiyle içli dışlı olanların da bu gizemli sanatçı hakkında neredeyse hiç fikirleri yok. yaptığı muhalif tarzdaki duvar resimleriyle ünlenen ve eserlerinde banksy imzasını kullanan bu adam kimliğini açıklamamakta kararlı...

Sokağın gizemli sanatçısı Banksy

Grafiti sanatıyla ilgilenmeyenler Banksy'yi tanımıyor olabilirler, ama grafitiyle içli dışlı olanların da bu gizemli sanatçı hakkında neredeyse hiç fikirleri yok. Yaptığı muhalif tarzdaki duvar resimleriyle ünlenen ve eserlerinde Banksy imzasını kullanan bu adam kimliğini açıklamamakta kararlı görünüyor. Sanat dünyasının ve koleksiyoncuların peşinden koştuğu Banksy, ünlü olmama konusundaki ısrarına rağmen milyon dolarların sahibi oldu bile. Böyle birini merak etmemek mümkün mü? Gelin bu "gerilla sanatçıyı" birlikte tanıyalım.

Sokağın gizemli sanatçısı Banksy

Banksy, yaklaşık 12 senedir, başta İngiltere olmak üzere dünyanın dört bir tarafına eserler bırakıyor. Çarpıcı ve protest bir tarzı olduğu için ünü kısa sürede yayıldı. Fakat gerçek adını gizli hep gizli tuttu. Bu nedenle daha da fazla dikkatleri üzerine topladı. İngiliz basınında bu konuda çok yer işgal etti. Herkes onun kimliğini bulmaya çalışırken, iki sene önce Mail on Sunday gazetesi Banksy'i "yakaladıklarını" açıkladı.

Sokağın gizemli sanatçısı Banksy

Sanatçının yıllar önce Jamaika'da çekilmiş bir fotoğrafından yola çıkan İngiliz gazetesi Mail on Sunday, Banksy'nin asıl adını Robin Gunningham olarak duyurdu. Elbette bu bir iddia, ancak ortaya çıkartılan bilgiler az da olsa merakları gideriyor.

Sokağın gizemli sanatçısı Banksy

1974 yılında İngiltere'nin tarihi liman şehri ve 90'lı yıllarda triphop müzik ekolünün başlatıcısı Bristol'de doğan Banksy küçük yaşlarda kasaplık eğitimi aldı. Ancak çevresindeki birçok insan gibi sıradan işlerde çalışıp bir ayyaş olarak ölmek seçeneğine karşı sokak sanatçısı olmayı seçti. 14 yaşında (1998) kendi ülkesinde sıradan çalışmalar yaparak başladığı bu işte kendini kısa sürede yetiştirerek artık bir imzaya dönüşmüş olan Banksy adını aldı.