BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93

Şöhret yollarında din aşkı

Şöhret yollarında din aşkı

Hayatları bir anda değişti kimi sinema, kimi müzik kimi de podyum dünyasının ünlüleriydi. ama günün birinde yaşadıkları pırıldılı dünyaya veda edip, manevi dünyaya sığındılar. işte o ünlüler.

Şöhret yollarında din aşkı

HAYATLARI BİR ANDA DEĞİŞTİ

Kimi sinema, kimi müzik kimi de podyum dünyasının ünlüleriydi. Ama günün birinde yaşadıkları pırıldılı dünyaya veda edip, manevi dünyaya sığındılar. İşte o ünlüler.

Şöhret yollarında din aşkı

BİR SABAH UYANDI VE HAYATI DEĞİŞTİ

Yeşilçam'ın 1960 yıllarına damgasını vuran en güzel yıldızlardan biriydi Leyla Sayar. 1940 doğumlu oyuncu Yıldız Dergisi'nin düzenlediği artist yarışmasında başarı kazandı. Daha 1958 yılında sinemaya girdi. Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu'nda eğitim gören Sayar 1957 yılında Üç Garipler filmiyle sinemaya adım attı. Ardından Duvaklı Göl, Dertl Irmak gibi yapımlar geldi.


Şöhret yollarında din aşkı

Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran en güzel kadınlardan biri olan Sayar, özel hayatıyla da hep ilgi çekti.Özellikle de Muzaffer Tema ile yaşadığı çalkantılı ilişki dönemin magazin basınının gündemindeydi. 20'ye yakın filmde başrol paylaşan ikili sonunda evlendi. Ancak, Tema çapkınlıklarından bir türlü vazgeçmeyinde işler de beklenildiği gibi gitmedi. Sonunda çift ayrıldı.

Tema, ABD'ye giderek şansını Hollywood'da denemek istedi. Ancak istediğini elde edemeyip geri döndü. Bu arada Leyla Sayar da kendine bambaşka bir yol çizmişti.

Şöhret yollarında din aşkı

Dönemin ünlü gazino işletmecileri Hasan Ekesi ve Hasan Bora'nın ısrarıyla o yıllarda pek çok sinema sanatçısının yaptığı gibi sahneye çıktı Leyla Sayar. Yapacağı iş dansözlüktü.

Hayatında hiç böyle bir iş yapmamış olan Sayar, Kudret Şandıra'dan bir hafta ders aldı ve dansöz olarak gazino sahnesine çıktı.

Ama şansı yaver gitmedi. Filmlerini hayranlıkla izleyenler onu sahnede dans ederken görmekten pek hoşlanmadı.