BIST 10.107
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.425,00

Siyasetin en güzel kadınları

Siyasetin en güzel kadınları

Dünyada birçok siyasi parti var. Bu siyasi partilerde görev alan birçok güzel kadın da var.

Siyasetin en güzel kadınları

Eva Kaili - Yunanistan

Asıl mesleği mimarlık olan Eva, haber spikeri olarak ünlenmiş ardından da politikaya atılmıştır. Yunanistan'da başlayan politik kariyeri ona, hala devam etmekte olduğu Avrupa Parlemontosu üyeliğini getirmiştir.

Siyasetin en güzel kadınları

Alina Kabaeva - Rusya

Alina Rusya'da ve dünyada defalarca ritmik cimnastik şampiyonu olmuştur. Ardından politika dünyasına atılmış ve Birleşmiş Rusya Partisi'nin vekili olarak meclise girmiştir. Vladamir Putin'in Alina için karısından boşandığı ve aralarında aşk ilişkisi olduğu söylenir. 2014'te vekillikten de emekli olmaya karar vererek, Rusya'daki en büyük medya şirketinin başına geçmiştir.

Siyasetin en güzel kadınları

Yulia Tymoshenko - Ukrayna

Önceden korsan CD satışıyla ticarete adım atıp, gaz endüstrisinde başarılı olan bir iş kadını olması onu Ukrayna'nın en zenginlerinden biri yapmıştır. Ardından aldığı bu güçle siyasete atılan Yulia, Ukrayna'nın ilk kadın başbakanı olmuştur. 5 Ağustos 2011'de 10 yıl süreyle doğal gaz alınması anlaşmasını, yasalara uygun olmayacak şekilde onayladığı için tutuklanmıştı. Mahkeme, Ukrayna'yı 188 milyon dolar zarara uğrattığına karar verdi ve Timoşenko'yu 7 yıl hapse ayrıca bu zararı son kuruşuna dek tazmin etmeye mahkûm etti. 22 Şubat 2014'te serbest kaldı ve en kısa sürede siyasete yeniden atıldı.

Siyasetin en güzel kadınları

Mara Carfagna - İtalya

1997'de İtalya güzellik yarışmasına katılmış ve yıllarca modellik yapmıştır. Ardından politikaya atılmış ve 2011 yılına kadar Eşitlik Bakanı olarak görev almıştır. İtalya'da Mara'nın lakabı ise Güzel Mara anlamına gelen "mara la bella" dir.