BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Şırnak'taki sokağa çıkma yasağına protesto

ŞIRNAK'taki esnaflar Cizre ve Silopi İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için kepenk açmadı.

ŞIRNAK'ın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto için, Şırnak merkezde eczane ve fırınlar dışında esnaf kepenk açmadı.


Şehir içi ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri ile minibüslerin büyük bölümü de sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Şırnak'ta merkezdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. Sokakların boş olduğu şehir merkezinde gergin bekleyiş devam ediyor.


Şırnak Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Cizre ve Silopi İlçeleri'nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına ve bölücü terör örgüt mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir" denildi.

Sitene Ekle
Etiketler