BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Şırnak şehitleri törenle memleketlerine uğurlanıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde bulunan ve isimleri tespit edilen 7 şehit için Şırnak'ta cenaze töreni düzenlendi.

Türkiye dün Şırnak’tan gelen acı haberle sarsıldı. Kato’da 100’e yakın mağaranın yerle bir edildiği operasyonu yöneten ekibi taşıyan helikopter düştü. Kazada Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 8 subay, 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun şehit oldu.

Kazada şehit düşen kahramanlar törenle memleketlerine uğurlanıyor. Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları katıldı.

Düşen helikopterin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak otopsileri yapılan ve isimleri tespit edilen 7 asker için Şırnak 23. Tümen Sınır Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenleniyor. İsimleri tespit edilen şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, şehit Binbaşı Koray Onay, şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ve şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç için cenaze töreni düzenleniyor. Diğer 6 şehidin isimlerinin tespit edilmesi için cenazeleri Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Sitene Ekle
Etiketler