BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.447,16
HABER /  DÜNYA

Sınırdaki veliler endişeli

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde çocuklarını okula getiren veliler, sınırdaki olaylardan dolayı endişeli olduklarını belirtti. <br/>2013-...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde çocuklarını okula getiren veliler, sınırdaki olaylardan dolayı endişeli olduklarını belirtti.
2013-2014 eğitim öğretim yılı Ceylanpınar’da gergin başladı. ‘Uyum Programı’ kapsamında bugün 17 köy ve 7 ilçe okulunda toplam bin 500 birinci sınıf öğrencisi ders başı yaptı. ‘Uyum Programı’ kapsamında okula yeni başlayacak olan öğrencilerin okula alışmaları amaçlanıyor. Sabah saatlerinde velileri ile okula gelen öğrencilerden bazıları ilk defa gelmenin heyecanıyla gözyaşlarına boğuldu.

VELİLER ÇATIŞMALARDAN DOLAYI TEDİRGİN
Öğrencileri ile ilk gün okula gelen velilerden bazıları, sınırda süren çatışmalardan dolayı can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu belirtti. Kızı Gülsenen’i okula getiren baba Nihayet Süer, çatışmalardan dolayı kızını sürekli kendisinin getirip götüreceğini belirterek, “Seken kurşunlardan dolayı tedirginiz. Çatışmaların yoğun olduğu zamanlarda okula getirmemeyi de düşünüyorum” dedi.
İlkokul 1. sınıf öğrencisi Gülsenen de okumayı sevdiğini ve ileride hemşire olacağını söyledi.
Çocuğunu okula getiren Hüseyin Balcı ise, “Çocuğumuzu okula getirdik. Şu an huzursuzuz, ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Çocuğumuz her an kör bir kurşuna hedef olabilir diye kaygılıyız” diye konuştu.
Öte yandan, okula başlayan öğrencilere okula uyum sağlamaları ve alışmaları için öğretmenleri tarafından sınıfta çizgi film izletildi, bisküvi dağıtıldı.
(İHA)