BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  DÜNYA

Sinemalarda bu hafta

Bu hafta biri animasyon, biri Türk olmak üzere üç yeni yapım vizyona giriyor. <br/>Filmler arasında ise Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak, Aya...

Abone ol

Bu hafta biri animasyon, biri Türk olmak üzere üç yeni yapım vizyona giriyor.
Filmler arasında ise Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak, Ayas ve Erkek Tarafı Testosteron var!

Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak
Açlık Oyunları adlı meşhur roman serisinden uyarlanan filmlerin ikincisi olan Açlık Oyunları Ateşi Yakalamak izleyicilerine macera ve bilimkurgunun iç içe geçtiği karanlık bir gelecek sunuyor. Son oyunun ardından ünlenen Katniss ve Peeta "Zafer Turu"nu atmayı beklerken kendilerini yeni ve çok zor bir oyunun içerisinde buluyorlar. Daha önce Ben Efsaneyim ve Aşkın Büyüsü filmlerini yöneten Francis Lawrence projenin başındaki isim.

Erkek Tarafı Testosteron
Testosteron adlı tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanan Erkek Tarafı Testosteron filmi, İlksen Başarır’ın yönetiminde beyazperdeye geldi. Katıldıkları düğünün iptal edilmesi üzerine bir restorana giden 7 arkadaşın birbirlerine anlattıkları farklı hikayelere tanıklık etmemizi sağlayan film, yer yer eğlenceli, bazense hüzünlü bir akış izliyor. İlksen Başarır ve oyuncu Mert Fırat, Atlıkarınca filminden sonra bir kez daha aynı projede yer alıyorlar.

Ayas
Türk yapımı ilk animasyon sinema filmi olma özelliği taşıyan Ayas, Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu’nun elinden çıkmış. Ayas adlı küçük kahramanımızın kuzenleri ile birlikte atıldıkları zevkli bir macerayı anlatan Ayas filminin müzikleri ise Kıraç ve Nevzat Yılmaz’a ait. Ayas’ın anlamı ise "karanlıkta parlayan ay ışığı" anlamına geliyor. Ayas, bu haftanın küçük izleyiciler için kaçırılmaması gereken yapımı olma özelliği taşıyor.