BIST 14.807
DOLAR 46,46
EURO 53,26
ALTIN 6.286,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sınava girmek için koşan öğrencinin yüzüne kapı kapatılmıştı! ÖSYM harekete geçti iddiası

Hafta sonu yapılan YKS’de sınava geç kalan adayların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. ÖSYM’nin, kapıların kapanma anına ilişkin görüntüleri tek tek incelemeye aldığı ve suistimal tespiti halinde adım atacağı öne sürüldü.

Abone ol

YKS’de bazı adayların sınav merkezlerine saniyelerle geç kalması büyük yankı uyandırdı. ÖSYM’nin basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri yakından takip ettiği, her olayın ayrı ayrı değerlendirildiği iddia edildi.

Bazı adayların sınava koşarak yetişmeye çalışırken kapıdaki görevlilerin kapıyı kapatmaları sosyal medyada büyük tepki çekti. Saniyelerle belki de geleceklerinden 1 sene feragat etmek zorunda kalan adaylar için ÖSYM'nin adım atacağı iddia edildi.

'ÖSYM HAREKETE GEÇTİ' İDDİASI

Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın haberine göre, ÖSYM sınav kapılarında yaşanan ve basına ya da sosyal medyaya yansıyan tüm geç kalma görüntülerini çok yakından takip ediyor.

Gazeteci Mahmut Özay, ÖSYM'nin bu adımlarına dair bilgileri şu sözlerle aktardı:

"Edindiğim bilgilere göre ÖSYM, YKS'ye geç kalan adayların basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerini yakından takip ediyor. Ortaya çıkan her bir durumu ayrı ayrı ve titizlikle inceleyen kurum, herhangi bir suistimal tespit edilmesi durumunda gerekli adımları atacak"