BIST 10.558
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.477,48
HABER /  GÜNCEL

Sigarayı bırak 64 milyar kazan

Sigara, sağlığa verdiğin zararın yanı sıra, tiryakinin bütçesinden de çalıyor. Sigarayı bırakan tiryakinin cebi dolacak...

Abone ol

Sigara, sağlığa verdiğin zararın yanı sıra, tiryakinin bütçesinden de çalıyor.

Nitekim, sigaraya günde 5 YTL harcayan bir tiryaki, sigarayı bırakması ve harcayacağı parayı bankaya yatırması durumunda, yüzde 5'lik reel getiri hesabıyla, 20 yıl sonunda yaklaşık 64 bin YTL tutarında bir birikime sahip olabiliyor. Söz konusu rakam, yaklaşık 45 bin YTL düzeyinde olan bir profesörün emeklilik ikramiyesinin yaklaşık 1,5 katına denk durumda bulunuyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Çelik, AA muhabirine, sigaranın sağlığa olan zararlarının hep tartışıldığını ve ön planda tutulduğunu, böyle de olması gerektiğini, ancak ekonomik kaybın da unutulmaması gerektiğini söyledi.

PAKETLERİN ÜZERİNE EKONOMİK ZARARLARI DA YAZILMALI
Çelik, sigara paketleri üzerine, çıkarılan kanunla sağlığa olan zararlarını anlatan uyarıcı yazılar yazıldığını, bundan da sigara içenlerin sigarayı bırakmasının amaçlandığını belirterek, ''Bu tiryakileri ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama bence sigara paketlerinin üzerine ekonomik zararları da yazılmalı'' diye konuştu.