BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.477,33

Sıcak su içmenin 12 faydası

Sıcak su içmenin 12 faydası

Su içmek sağlıklı ama sıcak su içmek bakın hangi dertlerinize deva olacak!

Sıcak su içmenin 12 faydası

1. Kilo verme Eğer birkaç kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız metabolizmanızı sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için sıcak suyun size inanılmaz yardımı olacaktır. Bunu başarmak için güne içine biraz limon sıkılmış sıcak su içerek başlayın. Metabolizmanızı hızlandırmanın yanı sıra sıcak su yağ dokusunun parçalanmasına da yardımcı olacaktır.

Sıcak su içmenin 12 faydası

2. Burnun ve boğazın temizlenmesi Sıcak su içmek soğuk algınlıkları, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgamı çözer ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Bu sayede boğazı rahatlatır, ayrıca burun tıkanıklıklarının giderilmesinde de yardımcı olur.

Sıcak su içmenin 12 faydası

3. Regl sancıları Sıcak su regl sancılarının azaltılmasına yardımcı olur. Suyun ısısının karın kaslarının üzerinde yatıştırıcı ve dindirici etkisi vardır ki bu nihayetinde kasılmaları ve spazmları azaltmaya yardımcı olabilir.

Sıcak su içmenin 12 faydası

4. Detoks Sıcak su detoks konusunda inanılmaz bir yardımcıdır. Sıcak su içtiğinizde vücut sıcaklığınız yükselmeye başlar bu da terlemenize sebep olur. Bu olmasını istediğimiz bir şeydir çünkü toksinlerin vücudumuzdan atılmasına yardımcı olur. En iyi sonuç için, içmeden önce suya bir miktar limon sıkın.